Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Poručík Frank Drabin je sebavedomý, drsný inšpektor los angeleskej polície. Hneď v úvodnej scéne, v Bejrúte, nakope prdele Arafatovi, Gorbačovovi, Kadáfimu, Chomeinimu a zopár ďaľším proti americkým lídrom. Je to patriot, ktorého nič nezaskočí. Preto mu je zverená dôležitá úloha. Musí zaručiť bezpečnosť anglickej kráľovnej, ktorá sa chystá navštíviť USA. Výborná komédia. Keď som to videl prvý krát, tak som sa smial, až som nemoho ani dýchať. A s radosťou si to znova pozriem aj dneska. **** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zase úplně u vytržení jsem z toho nebyl, ale tenhle film se určitě řadí mezi nejlepší filmy svého žánru. Leslie Nielsen naprosto bezchybný. Hláška střídá hlášku. Vtipná scénka střídá vtipnější. Bohužel je to sem tam proloženo i scénkami, či hláškami nevtipnými chtělo by se říci až trapnými. Přesto v celkovém součtu musím dát alespoň * * *, a to jejich horní hranici. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin Forever! Díky genialitě pánů Zucker-Zucker-Abrahams se můžeme těšit a radovat z řady skvělých parodií, ovšem série Bláznivá střela je jasně na vrcholu jejich komediální tvorby. Tento první díl je skvělý a dokazuje, jak se dá udělat dokonalá crazy komedie, když se svěří do správných rukou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vstup bez povolení, ničení majetku, žhářství, sexuální obtěžování betonovým pyjem." Instinkt detektiva je důležitější než rozpohybování jeho mnohdy nepoužitelných šedých mozkových buněk. A tak instinktem neomylně vedený poručík Frank Drebin při vyšetřování takticky sleduje bobra, znásilňuje betonovým penisem, podplácí práskače, provozuje bezpečný sex, zpívá hymnu, píská baseballový zápas, občas zastřelí nějaké herce a moje břišní svaly přitom od bránice dostávají tolik impulsů, že ani Ab tronic jich na plný výkon tolik nevyprodukuje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako je na tom?“ – „Podľa lekárov má 50%-nú šancu na to, že vyzdravie, napriek tomu, že má len 10% nádeje.“ Jedna z 10. najlepších filmových paródií na svete. Skvelý Leslie Nielsen a spol. (Kennedy, Presley, Simpson) rozohrávajú veľkú hru natrieskanú vtipmi nielen parodickými, ale i „vlastnými“ (mazanie Gorbačovho materského znamienka, močenie). Výborné fyzické vtipy (ničenie milionárskej kancelárie a následne vlastného vozidla) a dialógy („Takže stále žije?“ – „Áno. Dostal šesť guliek, ale všetky minuli dôležité orgány a slaná voda ho zakonzervovala, kým sme ho našli.“). To všetko so smrteľne vážnou tvárou, čo je znamenie každej kvalitnej komédie. Trio Abrams-Zucker-Proft šliape do pedálov na podlahu a poručík Frank Drebin je presne nadávkovanou kombináciou debility (ako duševnej poruchy) a (náhodnej?) geniality. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Ve filmu si režisér David Zucker střihl také cameo. Při úvodních titulcích představoval muže, který věšel na zeď obraz a poté, co se do místnosti přihnalo policejní auto, skočil dveřmi do vedlejšího pokoje. (SG-1)
  • Obraz, který Drebin (Leslie Nielsen) zničí v Ludwigově (Ricardo Montalban) bytě, se jmenuje „Modrý kluk“ a jde o nejúžasnější práci Thomase Gainsborougha. Originální dílo je umístěno v Huntingtonské knihovně v Kalifornii. (SG-1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama