Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší komedie o policajtech co jsem kdy viděl. Myslím, že už jí nic nepřekoná...krom dvojky:). Ve své době naprosto skvělé a dnes již prakticky nenatočitelné, protože humor ve filmech se změnil a ubral jiným směrem, než bych si já přál.Možná je to dobře pochybuji, že něco lepšího, než tato série a dvojce Bláznivých výstřelů, někdy vznikne. At žije Leslie Nielsen, když byl ještě zábavný :) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to po delší době a musím říct, že už se mi to nezdálo tak úžasné jako dřív. Nielsen se pro tu roli narodil a Zuckerové s Abrahamsem dokazují, že příběh se v jejich rukou nerozpadá pouze na slepence více či méně srandovních scének, ale má ucelený parodický charakter. Jenže jak jsou některé momenty geniální a neokoukatelné, některé pasáže viditelně pokulhávají a humor je nucenější. Už jen za ty geniální vtipy (a není jich úplně málo) ale určitě palec nahoru a mé nekonečné sympatie.. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jedna ztěch starších uctívaných komedií kterou jsem ve svém životě nějak opomenul a shlídnul jí až těd. Leslie Nielsena mám rád zvykl jsem si na tu atmosféru tam kde je on tam je prostě sranda viz Scary Movie 3,4, Utopenec na Útěku, Superhrdina.. tyhle filmy jsem sním viděl dřív a díky němu taky zvedám filmu o pár procent nahoru. Tady stejný styl humoru jako Žhavé výstřely a líbí se mi že to není JEN parodie ale že to má svůj vymyšlený příběh a dá se to nazvat akční komedií s Leslie Nielsenem. Příběh na tři s Lesliem čtyři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako je na tom?“ – „Podľa lekárov má 50%-nú šancu na to, že vyzdravie, napriek tomu, že má len 10% nádeje.“ Jedna z 10. najlepších filmových paródií na svete. Skvelý Leslie Nielsen a spol. (Kennedy, Presley, Simpson) rozohrávajú veľkú hru natrieskanú vtipmi nielen parodickými, ale i „vlastnými“ (mazanie Gorbačovho materského znamienka, močenie). Výborné fyzické vtipy (ničenie milionárskej kancelárie a následne vlastného vozidla) a dialógy („Takže stále žije?“ – „Áno. Dostal šesť guliek, ale všetky minuli dôležité orgány a slaná voda ho zakonzervovala, kým sme ho našli.“). To všetko so smrteľne vážnou tvárou, čo je znamenie každej kvalitnej komédie. Trio Abrams-Zucker-Proft šliape do pedálov na podlahu a poručík Frank Drebin je presne nadávkovanou kombináciou debility (ako duševnej poruchy) a (náhodnej?) geniality. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Zucker a Jim Abrahams jsou borci a jejich specifický komediální rukopis je znatelný v každém jejich kousku. Bláznivá střela je téměř od začátku do konce nadupaná potrhlými scénkami a gagy, odzbrojujícími dialogy a především typickým humorem. Nezadržitelný Leslie Nielsen. Krásná Priscilla Presley. Tato nářezová parodie, která se nestydatě vysmívá celému Hollywoodu, je jedna z nejlepších vůbec. Dokonalý "objímací" závěr po Baseballovém zápase je odrovnávajícím vrcholem filmu:D ()

Galerie (116)

Zajímavosti (37)

  • Reggie Jackson, ktorý vo filme hrá sám seba, nosí hodinky značky Michele. (dyfur)
  • Ve filmu si režisér David Zucker střihl také cameo. Při úvodních titulcích představoval muže, který věšel na zeď obraz a poté, co se do místnosti přihnalo policejní auto, skočil dveřmi do vedlejšího pokoje. (SG-1)
  • Pochodová kapela, která se objevuje na konci filmu před stadionem, se jmenuje "Spirit of Troy" a pochází z Jihokalifornské univerzity (USC). Avšak hudbu, kterou lze slyšet, hraje kapela University Marching Owl Band. Poděkování můžete spatřit v závěrečných titulcích. (SG-1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama