Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (401)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se milionáři nudí tak buď znásilňují a zapalují holky, nebo pořádají debilní sázky a závody. Scénář samozřejmě stojí za hovno, ale to je tak asi to poslední, co kdo od tohohle filmu čekal. Je to prostě jednorázová veselá blbost, kterou není problém dokoukat do konce, ale zas divákovi nic moc nepřinese. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Průměrné zápletkou, repertoárem vtipů (snad jen srdce a Hitlerovo auto stojí za zmínku), ale přesto docela koukatelné – přinejmenším díky všem hereckým tvářím, které odvádějí sice rutinní, ale přesto dobrou práci. Jedině John Cleese mě zklamal, protože vzít takhle nevýraznou roli je pro tak výrazný zjev naprosto zbytečné. Určitě najdete tuny lepších komedií, na druhou stranu i tuny horších. „Milionový závod“ je příjemnou vatičkou na dlouhé chvíle. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

uf. i když úvodní seznamování s ,, hrdiny" tohoto díla není nijak extra, v konečném hodnocení patří k tomu lepšímu, i když jsme již všichni něco podobného a mnohem zajímavějšího viděli. nejveseleji je s C.G.Juniorem. co je vyloženě shit, tak český dabink! doporučuji zhlédnout raději v angličtině! R. Atkinson a J.Cleese mluvili jako magoři (a bohužel i tak hráli). světlým okamžikem je návštěva muzea Barbie. jinak trošku úsměvu na mě vyloudí stále jen C.G.J. a ten konec?! hnus fialovej! vtipnej už není ani C.G.J. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Opravdu od srdce jsem se zasmál jen u brilantní scénky s Lovitzem, divoce gestikulujícím na pódiu před válečnými vetarány a pár dalších fórů bylo taky slušných. Ale když už jsem si říkal, že bych ten film i vzal na milost, přišel konec, který byl tak odporně sentimentální a hloupý, že nic tupějšího k tomu připlácnout nemohli. Smutně neuvyužitý potenciál mnoha výborných herců. Zejména bohů jako je Cleese a Atkinson... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo převážně v Las Vegas. (Čiban)

Reklama

Reklama