Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

V svojom druhom animovanom dobrodružstve Asterix a Obelix dosiahli tú správne vyváženú zmes zábavy. Príbeh stávky Kleopatry a Cézara je síce zobrazený miestami ťarbavou kresbou, ktorá má však svoj šmrnc a punc originality. Podobne vtipy z príbehu plynú nenásilne a aj piesne do neho zapadajú. Či už je to útek z pyramídy, z väzenia, Cézarov špeh či útok Rimanov na stavbu, všade sa darí udržať správnu mieru a neskĺznuť do grotesky. Pri Jupiterovi, Merkúrovi, Tutatisovi, Bélénosovi, Belisamovi či Osirisovi. Ako bonus záver priamo odkazuje na komiks. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

O fous slabší než první díl, možná proto že tento díl jsem v dětství nikdy neviděl. Asterix, Obelix a druid Panoramix se tentokrát vydávají do Egypta pomoci architektovi postavit pro Kleopatru palác a vyhrát ji sázku na Cézarem. Jenže klacky pod nohy jim háže konkurenční architekt a poté i Cézar. Výborná animace, pár skvělých bitek a nápadů, a nezapomenutelní piráti. Bohužel to trochu kazí muzikálová čísla jak z Disneyovky. ()

Reklama

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Asterix a Kleopatra patří mezi klasické komiksové příběhy ze sladké Francie. Tentokrát pod vedením Panoramixe jedou Asterix a Obelix s Idefixem do Egypta pomoc Kleopatře v sázce s Cesaerem o postavení paláce pro římského císaře. Jen cesta do Egypta je obklopena vtipem a typickým francouzským humorem! Opět povedený díl! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že to historicky všechno přesně odpovídá, je parádní věc (ne, že by tedy někdy byli Kelti v Egyptě). K tomu se přidá moc pěkný příběh a skvělé vtipy a hned je na světě jeden z nejlepších Asterixů. Jak jsem psal u prvního dílu, tak se tady zpřesnilo "zastřelování" a pokračování je už perfektní. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohohle filmu se chopili primo Goscinny a Uderzo a ze by to melo nejakej velkej prinos se moc rict neda. Ze zacatku je to totiz takovy divny az nudny, nastesti po nejakejch 20 minutach se to rozjede a pak zacne ta spravna zabava. Navic tu je i par muzikalovejch cisel a krome toho s Kleopatrou ve vane jsou paradni. Ze zacatku me to sice nastvalo, ale pak jsem se dobre bavil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama