Reklama

Reklama

Šoumen krokodýl

  • USA Lyle, Lyle, Crocodile (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se rodina Primmů přestěhuje do New Yorku, jejich syn Josh se snaží zvyknout si na novou školu i přátele. Vše se změní od okamžiku, kdy Josh objeví Lylea – zpívajícího krokodýla, který miluje koupele, kaviár a dobrou hudbu – v podkroví jejich nového domova. Chlapec a krokodýl se velmi rychle spřátelí, když ale Lyleovu existenci začne ohrožovat zlý soused pan Grumps, Primmovi se musí spojit s Lyleovým charismatickým majitelem Hectorem P. Valentim, aby ukázali světu, že rodina může vzniknout na nejneočekávanějších místech, a že na velkém zpívajícím krokodýlovi s ještě větší osobností není nic špatného. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (40)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Já vím, že rodinné filmy jsou na jiném levelu nefunguje tam fyzika logika postav a vše ostatní , ale co je moc to je moc.  Tak, že nějaký chlápek vystupuje v show na úrovni X Factoru tam se mu nezadaří tak jde do zverimexu kde si chce koupit zvíře a narazí na zpívajícího krokodýla (to nebylo nikomu jinému divné, že zpívá?) tak si ho koupí a dělá s ním show jednou se ten krokodýl podělá a přestane zpívat tak ten chlápek ho opustí a nechá ho tam. Po x letech zde dojde nová rodina co si koupí barák kde žije a kluk z rodiny ho najde. Tak si spolu lozí do popelnic kde jí odpadky (chuťovka ve filmu pro děti) a ten krokodýl zpívá mluvit neumí ( jak se naučil zpívat a mluvit ne to ani snad nejde mělo by to jít postupně ne?) a v mezičase si chodí po tom baráku a lozí do města. Ačkoliv se to odehrává v New Yorku tak je to nějaký paralelní vesmír jelikož zde nejsou žádní všímaví sousedi (ačkoliv je zde několik záběrů jak protější baráky a byty svítí tudíž musely něco vidět) a nikdo nic nezaregistruje (podotýkám odehrává se to v době tiktoku, facebooku, kamer atd) . Ten krokodýl je celkově divný jednou zpívá anglicky a jednou česky něco je přeložené něco ne nedává to ani smysl ženská se začne z ničeho nic chovat jak puberťačka učit děcko správně brkat (film pro děti?) a nikomu to není divné chlápek od rodiny dělá učitele a ty děcka z něho mají vyloženě prdel (opravdu by škola zaměstnala tak neschopného člověka?) . Pak toho krokodýla odchytí a dají do zoo a ten kluk si stěžuje, že ho tam nekrmí kvalitní jídlem místo ryb (proč by to měly dělat?) to jim nepřišlo divné, že krokodýl s šátkem co chodí po dvou je jiný proti krokodýlům bez šátku co chodí po 4? Pak to tomu jeho majitelovi přijde líto a s tím klukem pro něho jdou do zoo ten kluk ujede na motorce co řídí poprvé v životě několika zkušeným policajtům (už jsme i ve fantasy) a přijde na tu soutěž kde ten krokodýl zazpívá. Na té soutěži není žádná schopná ochranka ani kamery jelikož ho tam v pohodě  pustí a nechají zpívat on se proslaví a pak je soud kde se hájí majitel té bytovky, že tam nemůžou chovat krokodýla a ta rodina , že můžou.  Přijde tam krokodýlův majitel s tím, že jeho příbuzní vlastnil new yorkskou zoo a i tu bytovku a měl potvrzení, že ho tam chovat může. Toto potvrzení je vytáhnuté vyloženě z prdele jelikož za celý film o něm nepadla ani zmínka a ten dřívější majitel  ho schovával na hůře. 20 procent za písně. nedivím se, že taková sračka na sebe nevydělala ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Film je určený hlavně pro děti, je takovej typicky americký, ale krokodýla jsem si celkem užil. Co mi asi vadilo? Pár věcí by se našlo, třeba to spřátelení rodiny se zpívajícím krokodýlem mě přišlo celkem rychlé, jako mezi tím klukem a krokodýlem to šlo to spřátelení ale s rodiči to bylo moc rychlé. Jinak je to dobrá pohádka, v celku bych asi doporučil víc než mnoho jiných filmů, určitě bych dal asi maximálně čtyři, jenže skrz zdejší hodnocení zvyšuji na pět. ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je takovým rodinným spestřením času, kdy nevíš co dělat a tenhle film ti padne do oka. Prostě něco na způsob Alvin a Chipmunků, kdy ti dělají v domě bordel, ale zase ti to vynahradí úžasným soukromým zpíváním na střeše. V zásadě je to svěží, roztomilý, zelený film, kde se Lyle snaží aklimatizovat a nebát se zpívat před lidmi a nenaštvat souseda natolik, aby z toho nebyl velký malér. Písnička Top Of The World je fakt skvělá a klobouk dolů nad tímhle úžasným muzikálovým výkonem, který spestřil ten zážitek z filmu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Šoumen krokodýl je sice zaměřen na malé publikum, ale to je spousta i lepších filmů. Tato pohádka je naivní až moc a plná samých klišé. S dětmi se dá tento film v kině vydržet, ale rozhodně nemám potřebu se k němu vracet. Na druhou stranu hudební část je fajn a je chytlavá a dojemných chvilek se tu člověk taky dočká. Typický průměrný rodinný muzikálový film. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sterilní pohádka s ošklivým animovaným zpívajícím krokodýlem, průhledným dějem a nudnými písničkami. Děti ta do osmi let nejspíš pobaví, což je účel, ale dospělý doprovod s ze Šoumena krokodýla neodnese vůbec nic. Hodně mi to připomnělo červeného psa Clifforda, což byl podobný styl pohádky a jako celek byl úplně stejně na prd...20% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje prvky oboch prvých dvoch Lyleovských kníh Bernarda Wabera: "The House on East 88th Street" (1962) a "Lyle, Lyle, Crocodile" (1965). (Arsenal83)
  • Na záběreh z půdy je vidět plakát k muzikálu Josef a jeho pestrobarevný plášť (1968). Jedná se o jeden z prvních muzikálů Andrewa Lloyda Webbera. (L_O_U_S)
  • Jméno chřestýše Malfoy, kterého ve filmu má Trudy (Lyric Hurd), je odkazem na knižní a filmovou sérii Harry Potter, kde se jeden z rodů jmenuje příjmením právě Malfoy. Zároveň had je symbolem koleje Zmijozel, kterou členové rodu Malfoy navštěvují. (sQelle)

Reklama

Reklama