Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Krást se nemá! Takové poučení se dostane mladé zlodějce svetříků v jednom nákupním středisku v jedné z nejzábavnějších sekvencí této nadprůměrné sci-fi komedie. K tomu krákorání Seanna Williama Scotta a není co řešit. A netřeba dodávat, ře Head & Shoulders slouží nejenom k odstranění lupů...Prostě zábava! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, ale byl jsem příjemně překvapen. I ty digitální triky nevypadaly špatně a vůbec mi nevadili. Příjemný humor, kterého je dostatek, příjemný David Duchovny, krásná Julianne Moore a vynikající Orlando Jones. Spoustu dobrých nápadů. Tohle se Ivanu Reimanovi povedlo (po jaké době, konečně). Skvělá sci-fi komedie a vkusná reklama na Head&Shoulders :-). ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejlepší reklama na Head and Shoulders vůbec. Záměrná brakovost součástí jako milý bonus. Tým retardů zachraňující svět proti super se vyvíjejícím emzákům pomocí šamponu povinností. Já mám Evoluci prostě strašně rád, protože je vidět, že se při natáčení tvůrci královsky bavili a spoustu té pozitivní energie předali i divákům. 95% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je rozpačitý moment. Na jednu stranu je to dobre vystihnuté v mnohých momentoch, je tam aj troška irónie, ale aj vážnych momentov, no na druhú stranu nie je ten humor vždy dobre smerovaný, ani tá irónia a vážne témy tiež niekedy neboli správne. Tiež sa mi nepáči nejednoznačnosť v tom, že nie je jasné, či ide o paródiu na vlasový prípravok a známu spoločnosť a teda konzum alebo to mala byť reklama s vtipom. Popravde aj keď v mnohých momentoch je zaujímavé sledovať ľudské hlúposti, v iných to priam zbytočne preháňali s tou hlúposťou, ktorá sa už naozaj nevyskytuje tak veľmi u väčšiny ako to bolo možno desať a viac rokov pred natočením tohto filmu. Musíme si však ujasniť, že ten film je vlastne o ničom, je to zbytočnosť, vraj vedecko fantastická, no šaškáreň, ktorá nebola vždy vtipná, neujala sa vždy ako komédia, mala málo takých trefných vecí, na ktorých by som sa ešte dnes zasmial. Hlášky boli, ale nie toľko, koľko by si to zaslúžilo. Kvalitný scenár by si zaslúžila táto zahodená príležitosť, najmä ak to má titul slovom evolúcia. Niektoré veci boli zmiešané a nesúviseli spolu, nevadí mi ak je tam mix vecí, ale musí to tam zapadať tak, že by ste to nevystihli ako strihač toho filmu. Ale ako v pohode. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

na to jakou to mělo reklamu, jsem čekal že to bude něčim výjmečný film, ale šeredně jsem se mýlil.Velice slabý příběh, který by mohly nahradit vtipné scény které by u komedie měly být, ale tady se jich nějak zvlášť moc nedostává a taky David Duchovny ukazjuje že do ničeho jinýho než do seriálu Akta-X se nehodí ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)
  • Když si režisér Ivan Reitman přečetl vážný scénář Dona Jakobyho, rozhodl se projekt realizovat. Nejdřív ale najal další dva scénáristy, Davida Diamonda a Davida Weissmana, aby Jakobyho sci-fi thriller přepsali na komedii. Jakobymu se změny natolik zalíbily, že se rozhodl s Diamondem a Weissmanem na nové verzi spolupracovat. (109)
  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)

Reklama

Reklama