Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

Matty 

všechny recenze uživatele

Trapná kopie už tak slabé jedničky přináší snad jenom o poznání dražší (tj. lepší) triky a mírně „duchařskou“ atmosféru. Jako malý capart jsem tento film sjel nejednou a pokaždé mě nadchl. Jenže trvanlivost hitů dětství bývá značně omezená. O nějaký ten rok později obvykle zjistíte, že to byl pouze další brak, na který je lepší jen nostalgicky – nevizuálně – vzpomínat. A právě z nostalgie jsou ty mé tři hvězdičky. 60% Zajímavé komentáře: tron, Visáč ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* Ze vzpomínek zkusím sepsat komentáře k této kultovní komedii a jeho pokračování. Velký podíl na mém hodnocení je fakt, že jsem ho viděl ještě někdy kolem revoluce v letním bijáku, kde to byla ta správná podívaná. Je to originální komedie a trošku parodie, kde ke komerčnímu úspěchu pomohli známí herci, na tu dobru dobré efekty i známá písnička. Dvojka nebyla špatná, ale původní kouzlo nového už v ní chybí. Přesto i ta je zábavná a stojí za to, narozdíl od mnohých pokračování, které jen parazitují na slávě jedničky. Nevím jak bych soudil v dnešní době, tak zůstane jen u nostalgických známek a třeba někdy upravím po repríze. Feministický remake z loňského roku mě vůbec neláká. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojku som vzdy mal radsej ako jednotku. Jednak kvôli pribehu, ktory sa mi paci viac a z casti mozno aj preto, ze som ju videl ako prvu. Dodnes si pamätam, ze z niektorych scen som bol v kine ako maly posraty od strachu. Scena vo vani a hlavne demonicky Vigo mi nahanali hrôzu. Ale aj co sa tyka humoru, tak je to o triedu zabavnejsie. Ustredna trojka exceluje a dokonca aj Ernie Hudson uz tu nepôsobi ako piate koleso a ma par zabavnych scen. Skvele sa vydarilo aj sparovanie Ricka Moranisa a Annie Potts. No a nakoniec spomeniem este roztomileho MacNicola. Mne humor v tomto diely rozhodne nepripada nejak extra detinsky. Aj po rokoch som sa dobre pobavil. Triky su o nieco lepsie ako v jednotke, ale bohuzial aj na nich sa uz prilis podpisal zub casu a trochu mi vadili. To je asi jedina vytka. Takze po rokoch mi to pripada uz o trochu slabsie ako dakedy, ale to len vdaka tomu, ze to uz vo mne nevyvolava hrôzu. Ale ako komedia to funguje stale perfektne. 9/10. P.S.1: Na jednej strane som vdacny Murrayovi za to, ze tu odviedol fantasticky vykon, ale na druhej strane mu nikdy neodpustim, ze kvôli nemu nikdy nevznikol treti diel. P.S.2: Koniec sveta na Valentina tohto roku nakoniec nenastal. Takze dalsie nevyplnene filmove proroctvo. A ja som to tej blaznivej zenskej v relacii u Murraya tak veril :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslela jsem, že ty košile jsou špinavé.“ - „Mám víc než 2 druhy prádla. Já nemám jen čisté a špinavé. Mezi tím je řada odstínů.“ Dvojka Krotitelů duchů patří určitě k těm zdařilejším z filmových pokračování. Nikoho asi nepřekvapí, že se v ní maximálně využívá konceptu divácky úspěšné jedničky. A pořád to funguje. Sice menší úbytek humoru divák pocítí, ale zase mu to tvůrci vrací zlepšením triků, efektů a vůbec vizuálu (takže v tomhle ohledu jsem už tolik netrpěl jako u jedničky). Film těží i z toho, že se stará známá parta sešla v kompletním složení, přičemž znovu perlí (Bill Murray je se svým starým mládencem stejně kouzelný jako v jedničce, ne-li dokonce víc) a přijde mi, že o něco málo větší prostor dostává Sigourney Weaver, s níž přichází i trocha té romantiky. Morální apel spolu se symbolem v podobě nejmenované sochy neruší a já celkově končím znovu na slušných 4*. „Teď testujeme pozitivní reakce.“ - „Jakým způsobem?“ - „Zpíváme tomu, povídáme si s tím a snažíme se to povzbuzovat.“ - „Ale zatím s tím nespíš, že ne?“ ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Na účet Ghostbusters dvojky som počul toľko špiny ,že som ani nechcel veriť ,že by taká skvelá komédia mala také zlé pokračovanie. Myslel som si ,že sú to bludy. A mal som pravdu. Ghostbusters 2 je rovnako nabitý energiou ,humorom a nápadmi ako prvý diel .Bill je jeden z rých komikov ,u ktoreho nepotrebujete aby niečo hovoril a už vám je do smiechu ,takže v tomto bode je to rovnako skvelé. Jedinú vec ,čo môžem filmu vytknúť je pomalý a nezaujímavý začiatok a potom (pre mňa) zase až moc dlhý koniec. Ale zlý film to nie je. Len o trochu horší. No ak milujete jednotku ,dvojkou chybu nespravíte. 79% - ďakujem Ivan ,že si Slovensko reprezentoval najlepšie ako sa dalo 😊 ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Exteriéry stanice, kde měli sídlo krotitelé duchů, se natáčely na 14 N Moore St. v New Yorku, kde je požární stanice. Interiéry pak ve zrušené požární stanici Fire Station 23 – 225 E 5th St. v Los Angeles. (biker)
  • Ve scéně, kdy se v New Yorku objeví nebezpečný sliz, připluje Titanic jako loď duchů. Původně chtěli tvůrci oživit vzducholoď Hindenburg, ale nakonec jim Titanic (který na své nešťastné první plavbě do New Yorku skutečně mířil) připadal jako lepší nápad. (Olík)

Reklama

Reklama