Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Home From The War ,3. Going To Town ,4. The Wagon Chase ,5. Mattie Wants Children ,6. Railroad ,7. Nicholas Springs Wyatt ,8. Is That Your Hat? ,9. The Wedding ,10. Stillwell Makes Bail ,11. It All Ends Now ,12. Urilla Dies ,13. Tell Me About Missouri ,14. The Night Before ,15. O.K. Corral ,16. Down By The River ,17. Kill 'Em All ,18. Dodge City ,19. Leaving Dodge ,20. Indian Charlie ,21. We Stayed Too Long ,22. Winter To Spring ,23. It Happened That Way , ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vzhledově se mi Kevin Costner jako Earp v prvních chvílích filmu moc nelíbil, až od poloviny jsem si zvykl a ke konci jsem uznal, že to byl dobrý výběr. Ale Dennis Quaid jako Doc Holliday mě zaujal více. .. Samotný snímek má sice tři hodiny, ale ukazuje celý příběh známého Wyatta Earpa. Je až neuvěřitelné, že někdo mohl mít takové štěstí a nebyl nikdy zasažen při takovémto stylu života. .. Rozhodně dobře natočený western založený na pravdivých událostech, takže se nestydím udělit i vyšší množství procent. .... HODNOCENÍ: 82% (4*) ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

To by mně ale opravdu zajímalo kam se podělo těch 60 milionů co byly údajně investované do tohoto filmu. Určitě ne na kvalitní herce ani velkolepou výpravu. Wyatta Earpa bych nikdy nerozeznal od tuctové televizní minisérie. A tu jeho rozvláčnost, sterilnost a čistě jen popisnost bez snahy pokusit se o cokoliv navíc v době HBO fakt nežeru. Slavná přestřelka v Tombstone se smrskla na zhruba 30 sekund trvající střílení několika lidí kolem sebe. Wyatt Earp v této podobě je ztráta času. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem takhle včera nemohl usnout a přepínal jsem tv, co mě uspí. Narazil jsem na tento film a to byla velká chyba, protože mě to fakt chytlo a drželo do samého konce. Je to opravdu povedený western, který má pomalejší rozjezd, ale za to drsnější druhou část. Prostředí filmu je na tento druh filmu klasické, Příběh je pěkný a chytlavý. Co se týče hereckého obsazení, tak to se povedlo. Za mě 80%:) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že ta pravá láska přichází jen jednou v životě (Urilla) a že pokud nedopadne dobře (nebo skončí příliš brzy), žádné další ženě už nejste schopni dát 100 %, což, pokud to ta žena nepochopí (Mattie), přinese jen problémy. Teprve dlouhý čas ohladí bolest a může přijít něco nového (Jossie)...a když partneři nemají přehnaná očekávání, tak i pěkného. Nejpravdivější okamžiky: dialog Wyatta a Urilly, když se společně rýpou v hlíně na zahrádce...a ještě replika: "Podívejte, pane, už několik let mám hodně špatnou náladu, takže bych ocenil, kdybyste mě nechal na pokoji." Když zjistíte, že už nemáte co ztratit, opravdu se může stát, že vás do konce života žádná "kulka neškrábne". ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)
  • Dennis Quaid zhubl o 30 liber kvůli své roli Doca Hollidaye, který trpěl tuberkulózou. (liquido26)
  • Kevin Costner původně dostal nabídku hrát Wyatta ve filmu Tombstone (1993) dokonce za vyšší honorář. S tvůrci se však neshodl na charakteru titulní postavy a dal přednost Kasdanovu snímku. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama