Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zdařilý western, který legendu amerického Západu, šerifa Wyatta Earpa, studuje opravdu velmi podrobně. Jeho mládí a tragické lásce je věnovaná první hodinka, ke slovu se dostane i slavná přestřelka u O.K.Corralu. Film, i přes svou délku, nenudí. Je to skutečně podáno velmi epicky a Costner, ostatně jako vždy, působí velmi sebestředně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že i keď v tomto filme hrá hlavnú úlohu skvelý Kevin Costrner, viac sa mi páčil film Tombstone (1993), ktorý je absolútne ale absolútne o tom istom a je dokonca len o rok starší. Akoby sa režiséri o tento príbeh bili. Možno mám ten prvší film radšej, pretože som ho videl o deň skôr. Tento si ale tiež za žiadnu cenu nenechajte ujsť. Jedná sa totiž o vydarený western, len už budete asi všetko dopredu vedieť, ak si predtým tiež pozriete ten prvý. Musím ešte napísať, že postavu Doca Hollidaya si obľúbite v oboch filmoch, pretože v tom prvom ho úžasne zahral Val Kilmer a tu taktiež dobre Dennis Quaid. Opäť však o trošku u mňa zvíťazil Val Kilmer. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem to už viděl dříve, ale až teď si to pamatuji. A... no... 120 minut by bylo až až. Tohle bylo něco strašného a ačkoliv jsme na to nakonec koukali rychlostí 1,5x, stále to trvalo tak asi tři měsíce, pocitově. Neskutečně protahované. Tady fatálně selhala zřejmě dramaturgie. Zase potvrzení teze: "To je tak, když si film režíruje sám scénárista". Ne, že by to nemělo dobré chvíle, ale roztahaností to bylo peklo. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dlouhé a občas zdaleka ne zábavné a ani zajímavé. A to jedním dechem dodávám, že se radši podívám na film o hodinu delší, když je tam postava i děj vykreslený tak, jak si zaslouží. Když si vzpomenu na Krajinu střelců, kde bych si klidně dal dalších 30 minut, tak zde to bylo naopak a já se kolikrát přístihl, že se dívám, kolik je do konce. Tím má kritika musí ale končit. Jedná se o klasickou, poctivou filmařinu. Herci jsou dobří a výbornému Kevinovi zdatně sekundují. Navíc občas potěší známá tvář v malé roličce. Děj až na pár výjimek v klidu cupitá a vy netrpělivě čekáte na Wyattovo účtování. Potěší i při titulcích něco o tom jak zbylé osazenstvo dožilo. Chvíli jsem se bál, ale nakonec se Kevin k těm čtyřem, ano musím to říct, dobelhal. 70 procent. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek pomerne veľkej rozsiahlosti tohto filmu musím uznať, že som sa moc nenudil. Netvrdím, slabšie miesta sa tu nájdu, ale nie je ich veľa... Wyatt Earp si na nedostatok dobrodružstva vo svojom živote teda rozhodne sťažovať nemohol. A ešte zaujímavejšie je, že ho za život netrafila ani jedna guľka, hotový zázrak keď uvážime že prežil celý Divoký západ doslova z prvého radu. Navyše niektoré pasáže boli veľmi pekne dramaticky spracované, škoda, že to tak nebolo po celý čas. No i tak, veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Ve skutečnosti se Wyatt a Morgan stali pomocnými šerify až několik minut před přestřelkou u O.K. Corralu, kdy je Virgil spolu s Docem Hollidayem zplnomocnil. (liquido26)
  • Film byl uveden do kin šest měsíců po Tombstone (1993) a ve srovnání s rivalem byl komerčně neuspěšný. Při rozpočtu 63 milionů USD vydělal jen okolo 25 mil.$. Tombstone má skore 25 mil.$ rozpočet vs. 56,5 mil.$ tržby. (kenny.h)
  • Earpův šestiraňák byl zapůjčen Earpovým muzeem po dobu natáčení a objeví se v několika záběrech. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama