Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Je hodně věcí, co se mi na tomhle filmu líbí. Ta nádherně jednoduchá zápletka, jasná motivace hlavní postavy, spousta doopravdy vtipných nápadů a náznaky Burtonovy výjimečnosti, která se měla naplno projevit až v jeho dalším filmu. To dobrodružství mě prostě docela bavilo, rychle to uteče a tak dál... Ale taky jsem si tak od desáté minuty až do konce přál, aby našeho protagonistu někdo brutálně znásilnil nebo mu aspoň dal pořádně do držky. Nemyslím si rozhodně, že by Paul Reubens nebyl talentovaný, myslím si, že má talentu spoustu a v tomhle filmu ho všechen využívá k stvoření jedné z nejotravnějších postav, co kdy svou přítomností zneuctily stříbrné plátno. Takže bohužel, tenhle film prostě nemůžu mít rád, protože to je PEE WEEHO dobrodružství a PEE WEE je nejspíš skoro v každém záběru a já už PEE WEEHO nikdy nechci vidět. Doufám, že se mi o něm nebude zdát. Oblíbená postava: Amazing Larry. Edit: Pár dnů po shlédnutí jsem se dozvěděl o Reubensově "kino incidentu" a vím teď s ještě neochvějnější jistotou, že tuhle postavu nikdy víc nechci vidět (Netflix film z roku 2016 - ne, děkuji) 5/10 ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu na tomto počinu hledat něco víc jenom proto, že to dělal Burton. Je to hloupé, přiblblé, nepříjemné, ba i ze začátku nudné. Parodie? Jestli ano, tak jsem se příliš nebavil. Leda na konci při hereckých kreacích Pee-Weeho. Hudba, ač kvalitní, hraje furt, což by až tak nevadilo, kdyby nebyla tak vlezlá a rušivá. Zkrátka na tenhle film nemám ty správné buňky.... ()

Reklama

Jermann 

všechny recenze uživatele

Veselá víkendová zběsilost, která prostě nemůže nepotěšit. Chvíli mi sice trvalo si na podivína .. no řekněme si to otevřeně .. totálního magora Pee-Weeho zvyknout, ale o tom Burtonovy filmy přece zpravidla bývají - o toleranci a oslavě výstřednosti. Potřebujete-li na chvíli vyvést z šedi a uniformity pracovního týdne, pak je tento potřeštěný cyklista přesně tím pravým průvodcem. Jakmile se totiž podvolíte a nakouknete na Pee-Weeho svět jeho stále dětskýma očima, i sebemenší banální příhoda se může proměnit v barevné epické dobrodružství. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět první Burtonův film, a věřte mi, že bylo opravdu těžké ho sehnat, nebyla to žádná legrace, ale nakonec se to relativně vyplatilo, ale řikám, jen relativně. Pee-Wee je totiž tak trošku retard, kterého si buď zamilujete nebo ho budete nenávidět. Na mě se usmálo štěstí, protože tenhle človíček mi ukázal jak dokáže příjemně bavit, bez násilí, bez toho všeho, čeho jsem v dnešní době ve filmech svědkem, a přeci jen zpříjemní náladu, ať už špatnou, nebo neutrální tak důrazně že po filmu budu snad pokaždé odcházet s úsměvem na rtech. Burtonovská základna je ale už i tady na filmu znát, sice trošičku, ale je znát. Pruhované černobílé rekvizity nezklamou a samotná atmosféra rozhodně bude mít co říct. Pokud máte smysl pro humor, pokud máte často úsměv na rtech a pokud máte rádi Burtona, určitě si zamilujete i Pee Weeho a jeho velké dobrodružství, určitě si to zaslouží. Věřím, že tenkrát dokázal vykouzlit mnoha lidem úsměv na rtech, a věřím, že to dokáže i dnes. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co je tady špatně. Podle tržeb byl film velký hit, podle zdejších hodnocení celkem také. Pro mě se ale jedná o neuvěřitelnej shit s naprosto debilním hlavním hrdinou, kterej se debilně chová, směje, mluví, jedná. Je to sice vše schválně, ale je tak debilní, že jsem měl celou dobu chuť mu jednu vrazit. Tenhle humor šel úplně mimo mě. První a zároveň nejhorší Burton. Jediná vtipná scéna je v závěru, kde James Brolin telefonuje z hotelu s prezidentem. Jinak ani ťuk. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama