Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Recenze (342)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ač takřka úplná prvotina Tima Burtona, Vincent je skvělou ochutnávkou a předzvěstí toho, co nám pan pohádkář zatím dal (a snad ještě mnohem více dá). Je mým oblíbeným kouskem hrůzy a upomínkou na to, že dětské fantazie se nemají brát na lehkou váhu, stejně jako ukázkou toho, jak lze poctít své hrdiny. A k tomu všemu je i libozvučný, svůj a - krásný. Stovka jako bič. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevadí mu se svou sestrou, psem a kočkami bydlet, i když chce raději domov s pavouky a netopýry sdílet." Ach ti zlí rodiče - posílat sedmileté dítě hrát si o slunečném dni ven, když vevnitř se dá tak krásně depresivně snít? To je nelidské! Jenže já mám raději pozitivní věci a deprese mě nebaví, takže tady mohu ocenit snad jen ten rýmovaný text a trochu atmosféry. ()

Reklama

lilina133 

všechny recenze uživatele

Perfektné....Výstižnejší a dokonalejší debut pre Tima Burtona ako tento kraťas, ktorý je poctou hororom & Vincentovi Priceovi...Kto by vari čakal romantické béčko (alebo céčko) v štýle Rosamundy Pilcher alebo všetkými farbami hrajúcu rozprávku asi nežije na tejto planéte:-)) Toto je typický Tim Burton, ktorý nemá chybu... ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Přestože mám Tima Burtona opravdu velmi velmi ráda a je to pro mě otec všech prapodivných podivínů, nečekala jsem, že mě dokáže dostat filmem trvajícím sotva pár minut. Ale, jako ostatně u Burtona vždycky, povedlo se. Šikovný příběh odvyprávěný v podobě básně, posmutnělá hudba, černobílošedá animace a dokonalý konec. Je to opravdu úžasné, že se dá vytvořit šesti minutový smysluplný příběh, který zaujme. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle filmečku už jasně sálá podpis Tima Burtona. Naprosto úžasná atmosféra, působivý hlas Vincenta Price, skvělý příběh, úžasně se to rýmuje, já byl nadšenkaždým slovem. Nejlepší básnička pod sluncem. Bylo to ponuré, zábavné, hororové, vtipné a úžasně se na to koukalo. Jeden z nejlepších filmů Tima Burtona. 100%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)
  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)

Reklama

Reklama