Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoké pivo je klasická česká komedie o privatizaci malého jihočeského pivovaru. Vřadě komediálních situací se zde setkávají dobří čeští policisté s mafií, poctiví občané s podvodníky. Úsměvný příběh, který samozřejmě nepostrádá milostnou zápletku, významně ovlivní pohádkové bytosti, které se náhle vynoří z dávné minulosti. V nové české komedii hlavní dvojroli vytvořila Markéta Hrubešová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

SteveCZE 

všechny recenze uživatele

(5/10) Jsem líný se rozepisovat, takže stručně... Jste-li fandou Markéty Hrubešové, nebo rovnou obdivovatelé jejích obřích cec... Ehm, tedy jistých předností (a že si jich tu v druhé půli užijete), pak je pro vás tento snímek Must-see. I tak je nutné si uvědomit, že Divoké pivo je opravdu mizerný film s odfláklým scénářem, nevyužitými komediálními herci a velmi hloupým dějem. I tak jsem se u některých scén dost nasmál. A jako oddechový film, u kterého vypnete mozek, to funguje na výbornou. ()

bighead 

všechny recenze uživatele

Tak je to samozřejmě odpad,ale dávám jednu za pěkné záběry Třeboně a pivovaru- (na Regentu jsem odkojen) a taky za Ivánka,že ten lump zůstal zvěčněn na plátně v dalším filmu.Ale takovýhle filmy se prostě v devadesátkách točili,patří to k té době- i taková sračka může být příjemnou vzpomínkou na časy mládí. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

S dlouhým odstupem jsem tento film zhlédl (snad podruhé v životě) a musím souhlasit s ostatními uživateli. Privatizační "komedie" nejvíce trpí slaboduchým scénářem, kde do sebe nic nezapadá - logika je na prázdninách někde jinde, než v Třeboni - a scény útrpně přeskakují k předvídatelnému konci. Postavy jsou jako z komiksu a přestože třeba nějak tak to u nás mohlo vypadat, když se jednalo o (cizí, státní) peníze, spíše než abych se smál, jen jsem kroutil hlavou. Bohužel mix toho nejlepšího, co tehdejší doba nabízela (myšleno herci), není zárukou úspěchu. I takoví herci jako pan Sovák či Bronislav Poloczek spíše vypadají, jako by byli na zkoušce a četli poprvé scénář. Nebýt pár (tmavých) scén, kde pobíhá nahá Markéta Hrubešová, nedalo by se na film koukat vůbec. Mimochodem, jako totální výsměch vypadá to, že zde "hraje" největší "podnikatel" té doby, usvědčený zločinec pan Jonák. Opravdu, jak pravil Houdini, nepovedená, trapná a dlouhá reklama na Regent. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně povedlo zkouknout i tento "skvost" naší porevoluční filmografie. Už asi po 10 minutách filmu, je patrné, že snímek jednoznačně, po vzoru podobných filmů té doby, se veze v záležitostech typu restituce, privatizace a restaurátorství. Na tom by nebylo nic špatného. Bylo to aktuální. Vždyť taková klasika jako "Dědictví" se této látky ujalo výtečně. Jenomže, aby film za něco stál, musel by plynout ze slušného scénáře, dobré ruky pana režiséra a jeho schopnosti vést herce. Ani jedno z toho ale nefungovalo, nebo spíše ani nebylo. Film je poměrně chaotický a bezzubý. Chce se tvářit jako typicky česká komedie ale každou minutou se dostává do podprůměrné šedi. Nepomohla tomu ani celá plejáda známých tváří nebo již klasické obnažování Markéty Hrubešové. Pitomostí i velice trapných scén je tu dosti a dosti. Kategoricky se jedná o "céčkovinu". Málo vtipu, více blbosti. Převládá krkolomnost. Kdyby nebylo policajtské trojky (Poloczek, Lábus a Vladyka), tak nevím, jestli bych vůbec tu jednu hvězdičku dal. Sice se nejedná o nejhorší porevoluční film ale pitomý je dosti. Zejména, když se do pivovaru dostane nadpřirozená postava, která má svou dvojnici. Globálně vzato, na to zkouknutí (jedno) to je. Po skončení ale na Divoké pivo, rychle zapomenete. ()

Kolssteyn odpad!

všechny recenze uživatele

Film má zvláštní zálibu v tmavých a nočních scénách, což v českém pojetí znamená, o to víc sledovat audio stopu... ale ta se pro změnu nese v myšlenkové nesrozumitelnosti, takže si film žije svým vlastní životem a divákovy myšlenky tak utíkají k jiným asociacím, než je zrovna touha po sledování filmu... ()

Zajímavosti (13)

  • Samostatnou kapitolou filmu bol jeden z prvých pražských "mafiánov", Ivan Jonák (Jonáček), ktorý vo filme hral vlastne sám seba. Neustále pri sebe mal svoju milenku, bol ovešaný zlatom a jazdil vo svojom vlastnom veľkom Mercedese. Pol roka po dokončení filmu bol odsúdený na osemnásť rokov za nájomnú vraždu svojej manželky. (Raccoon.city)
  • Romana Skamene dabloval při pádu do řeky kaskadér Jiří Kuba. (M.B)
  • Markéta Hrubešová (Dobromila/Evelína) niekoľkokrát natáčala scénu, v ktorej musela po studenej kamennej dlažbe behať nahá v pivovarskej pivnici, kde boli maximálne dva stupne Celzia. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama