Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štyri roky po uvedení filmu "Leví Kráľ", prichádzajú ľudia z Walt Disney Pictures s jeho pokračovaním. Tento fakt u mňa nezohral žiadnu úlohu. Pretože prvú časť som si pozrel včera a túto druhú práve dnes. S kľudom by som sem mohol skopírovať komentár, ktorý som napísal ku jednotke. Pekné animácie, rodinný príbeh, poučenie, zábava... no a zasa tie nepodarené prerábky originálnych piesní. Omnoho radšej by som pri spievaných scénach uvítal titulky. Keď to zhrniem, tak som sa v podstate bavil rovnako ako pri jedničke. *** ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Svého času jsme sledovali všechny tři části Lvího krále pořád dokola a mnohdy se mi i první díl s druhým pletly, přestože jednička je samozřejmě kult a dvojka dle mnohých jen videovykrádačka. Já k ní ale tíhnu skoro stejně a nikdy na ni nedám dopustit. Vždycky se mi strašně líbilo, jak tvůrci nakreslili malého Kovu. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Stejně nudné a otravné (dějem i písničkami) jako první díl, animák nepřinášející nic nového a žádná charakterově zajímavá postavička, která by mě po celou 80ti minutovou stopáž dokázala udržet v pozornosti. Lehkou výhodu u dvojky jsem měl, že Kiara mi přecijen byla milejší než mladý Simbo. Třetí hvězdu u obou dílů přihazuju pouze za vydařenou animaci. Lví král 1+2 shodně za 55%. Ať žije staré dobré Bambi či Dumbo:)) ()

Steel32 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoblíbenějších pohádek mých dětských let. Dvojka je o hodně vtipnější a svižnější (a taky Disneyovštější) než jednička, která je o trochu víc vážnější, což vysvětluje proč se mi druhý díl líbil v dětství víc a ten první naopak teď. Ale druhý díl není vůbec špatný, naopak se na to moc hezky kouká, hudba se poslouchá dobře a hlavně to má moc pěkný konec. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Osobně se mi líbila více dvojka než jednička a to jsem byla ještě malej capart, pro které jsou oba filmy určené, takže myslím, že jen takový názor je platný. Teď už bych se samozřejmě na tuto pohádku nepodívala a pochybuji o její kvalitě, ale když jsem byla malá holka, tak jsem si tu kazetu pouštěla snad denně a do toho jsem sbírala album, kam se lepily obrázky z filmu. Jednička na mě byla moc smutná, dvojka byla více hravá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)
  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)
  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama