Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Steel32 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoblíbenějších pohádek mých dětských let. Dvojka je o hodně vtipnější a svižnější (a taky Disneyovštější) než jednička, která je o trochu víc vážnější, což vysvětluje proč se mi druhý díl líbil v dětství víc a ten první naopak teď. Ale druhý díl není vůbec špatný, naopak se na to moc hezky kouká, hudba se poslouchá dobře a hlavně to má moc pěkný konec. ()

Prankster 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než jednička. Obsahově pro dospělé, zpracováním i pro ty nejmenší děti... Vadila mi spousta "přeslazených" a zbytečně dlouhých scén. Navíc dalším obrovským mínusem tady je hudba, která je ubohá. Polevila i animace. Bojím se že jediným pozitivem je tam jen Timon a Pumba kteří vypadají, že vůbec nebyli novým zpracováním postiženi. Je to jen chabý pokus oživit legendární jedničku... ()

Reklama

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie k jedničce jednu hvězdičku přidávám ... Vadí mi zamilování na pohled a jeho obnovení opět jedním pohledem i po letech ... ta jednoduchost mě vážně dostává. Jednu hvězdičku dolů za některé opravdu nepovedené písničky (Upendi) ... jedna nahoru za My Lullaby. Jednu dolů dávám za přehnané "duchovno" které sem podle mě taky nepatří... jelikož sem vycházel z mého hodnocení jedničky (5*) ... vychází mi 4* a 80% ... ovšem opět pouze jen v angličtině ... v čj se opět jedná o brak ... ()

Daae 

všechny recenze uživatele

OPĚT-FURT-DOKOLA omílané téma nedovolené lásky mezi dvěma klany. Dvojka si jen hraje se surovým materiálem, se kterým pracoval vynikající první díl, přičemž vynechali tu krásnou poetiku a hloubku. Některé písničky jsou překvapivě hezké, třeba He lives in you anebo One of us (ten zpívající hroch mě pokaždé dostane), vtípky Timona a Pumby se víceméně nezměnily. Film se snaží tvářit seriózně, ale prostě už tak kvalitní není. Navíc, co je s tím českým názvem? Jaký Simbův příběh? P.S.: Upendi mi už jako malé lezla na nervy ;) ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to rozhodně nemá, přesto se však jedná o velmi povedený animák. Lví podíl na tom mají samozřejmě postavy známé z prvního dílu. Příběh má hlavu a patu, animace je opět skvělá a hudební stránka kvalitní. Záporáci jsou pořádně odporní, ale zároveň mají charakter, takže je divák ve výsledku chápe. Finální hodnocení. Pokračování kultovní klasiky rozhodně nezklamalo a čtyři hvězdy si zaslouží. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)
  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)

Reklama

Reklama