Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

novoten 

všechny recenze uživatele

Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti tejto pohodovej, ale zároveň dosť temnejšej dvojke, ale až taká veľká pýcha to oproti skvelej jednotke samozrejme byť už nemôže. Nové postavičky a radikálnejšia zmena príbehu však nie sú sklamaním a hlavne oveľa lepšie a výbušnejšie pesničky mi v tomto prípade prekvapivo dobre sadli, zachránili to a vyzdvihli z pôvodných troch, na dnešné štyri hviezdy. ()

Reklama

Beatle 

všechny recenze uživatele

Narozdil od prvniho filmu, postrada druhy dil Lviho krale jakesi kouzlo, ktere tak omamovalo a okouzlovalo v jednicce. Postava Kovu je zaroven jen jakousi nepovedenou cestou mezi animaci hodneho lva-zleho lva. Na jednu stranu postrada dravost, jakou jsme mohli sledovat u Scara a na druhou kouzlo dokonale animovaneho Simby z prvniho dilu. Dej velmi pripomina Romea a Julii ve zvirecim podani, ale rozhodne mu neni co vycitat. Deti jej miluji a navic je pro ne velmi poucny. Co me ponekud zklamalo je ale zmena charakteru od prvniho dilu - predevsim stary Simba je v prvnim dile v mnohem odlisny - ackoli - kdo vi, co se za tech nekolik let jeho zivota stalo :) Bohuzel ani kouzelne pisnicky, ze kterych nektere z nas u prvniho dilu mrazilo v zadech se do druheho dilu nedochoval ani kousicek..ale coz - krasny film to je, ale spise se do nej zamiluji deti, nez dospeli :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Lion King 2: Simba´s Pride" je podľa mňa veľmi schopným pokračovaním v sérii. Osobne by som kedysi možno povedal, že je to lepšie ako"The Lion King"". Dnes už tento názor nezdieľam. Koniec koncov, minimálne čo sa týka silných momentov, tak jednotka je ďaleko vpredu. A aj animácie sú na úplne inej úrovni. Ale na druhú stranu si povedzme, že tento film rozhodne nemal taký budget ako mal pôvodný "The Lion King." Napriek tomu však stále hodnotím ako jeden z najlepších Disney pokračovaní z ich "DisneyToon Studios". A rozhodne je tu vidieť snaha. Páčia sa mi nové postavy, animácie sú podľa mňa stále veľmi dobré a aj je super, že kým prvý film urobil svoju verziu "Hamleta" tak tento film je skôr Disney verzia "Rómea a Júlie." Ale ako som povedal, podľa mňa to funguje. Dokonca aj hudba vo filme je podľa mňa lepšia a skladby sú podľa mňa silnejšie. Alebo teda minimálne ak to porovnávam všeobecne všetky. Film mám osobne veľmi rád, vždy sa k nemu viem vrátiť a oceňujem snahu tvorcov, že urobili skutočne dobré pokračovanie. Hodné toho nosiť meno "The Lion King." Hodnotenie: A- ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Na prvého levieho kráľa sa pokračovanie ani zďaleka nechytá. Až na jednu pesničku sú všetky ostatné nezaujímavé a nudné. Príbeh strašne náročne odsýpa a silene je do deja tlačené ponaučenie, že aj keď sa narodíte ako lump môžete svoj osud zmeniť. Plusom je že sa tu stretneme s viacerými obľúbenými postavičkami z jednotky. V podstate ide o veľmi priemerné pokračovanie kultovej rozprávky. 50% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Syn Ziry a kamarád Scara z Lvího krále se jmenuje Kovu, což ve svahilštině znamená "jizva", stejně jako Scar (Kovu a Scar přesto nejsou v žádném příbuzenském vztahu). "Zira" znamená "nenávist" a jméno jejího nešťastného staršího syna "Nuka" znamená "zápach". (HappySmile)
  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)

Reklama

Reklama