Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti tejto pohodovej, ale zároveň dosť temnejšej dvojke, ale až taká veľká pýcha to oproti skvelej jednotke samozrejme byť už nemôže. Nové postavičky a radikálnejšia zmena príbehu však nie sú sklamaním a hlavne oveľa lepšie a výbušnejšie pesničky mi v tomto prípade prekvapivo dobre sadli, zachránili to a vyzdvihli z pôvodných troch, na dnešné štyri hviezdy. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Nebudu polemizovat s ostatními, opravdu je to horší film než jednička. na druhou stranu v sobě ale navzdory zaměření na dětské publikum opět skrývá "dospěláčtější" témata - jak je to s "dědičností" zla nebo jak to dopadne, když se rodiče perou a jejich děti milují. Opět silný příběh rozšiřující svět lvího království o další generaci. Mimochodem pokud byste chtěli vidět, jak se dá tématika lásky mezi dvojicí ze znepřátelených stran solidně zanedbat, zhlédněte na vlastní nebezpečí Alfu a Omegu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Lion King 2: Simba´s Pride" je podľa mňa veľmi schopným pokračovaním v sérii. Osobne by som kedysi možno povedal, že je to lepšie ako"The Lion King"". Dnes už tento názor nezdieľam. Koniec koncov, minimálne čo sa týka silných momentov, tak jednotka je ďaleko vpredu. A aj animácie sú na úplne inej úrovni. Ale na druhú stranu si povedzme, že tento film rozhodne nemal taký budget ako mal pôvodný "The Lion King." Napriek tomu však stále hodnotím ako jeden z najlepších Disney pokračovaní z ich "DisneyToon Studios". A rozhodne je tu vidieť snaha. Páčia sa mi nové postavy, animácie sú podľa mňa stále veľmi dobré a aj je super, že kým prvý film urobil svoju verziu "Hamleta" tak tento film je skôr Disney verzia "Rómea a Júlie." Ale ako som povedal, podľa mňa to funguje. Dokonca aj hudba vo filme je podľa mňa lepšia a skladby sú podľa mňa silnejšie. Alebo teda minimálne ak to porovnávam všeobecne všetky. Film mám osobne veľmi rád, vždy sa k nemu viem vrátiť a oceňujem snahu tvorcov, že urobili skutočne dobré pokračovanie. Hodné toho nosiť meno "The Lion King." Hodnotenie: A- ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního Lvího krále by mě nenapadlo, že budu na ten nejapný kýč vzpomínat s dojetím. Ale pokračování s novou generací, s nímž přišli noví autoři, je kýč tak obludný, že vzpomínám. Navíc to nejobludnější je zde realizováno skrze zprzněnou postavu opičáka-šamana Rafikiho, která jediná měla v prvém díle nějakou úroveň. Hvězdička opět pro Kiaru Johanku. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to rozhodně nemá, přesto se však jedná o velmi povedený animák. Lví podíl na tom mají samozřejmě postavy známé z prvního dílu. Příběh má hlavu a patu, animace je opět skvělá a hudební stránka kvalitní. Záporáci jsou pořádně odporní, ale zároveň mají charakter, takže je divák ve výsledku chápe. Finální hodnocení. Pokračování kultovní klasiky rozhodně nezklamalo a čtyři hvězdy si zaslouží. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)

Reklama

Reklama