Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

koty2201 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj veľký paradox, ale toto pokračovanie ma bavilo viac ako prvý diel. Ale moje hodnotenie je skreslené vplyvom nostalgie, bohužiaľ. Pretože až dnes pri pozeraní som si spomenul na detstvo. Zistil som, že jednotku a trojku som nevidel, ale Levieho kráľa 2 poznám až príliš dobre. Na VHS som si to púšťal skoro stále dookola. Nemám k tomu čo nové povedať ako som povedal v prípade prvej časti. Jednoducho je to dokonalé, pretože síce je príbeh z väčšej časti okopírovaný z prvého dielu, len o generáciu neskôr. Ale všetko je zároveň lepšie. Viac sa mi páčia pesničky, väčšia romantika, lepší súboj medzi dobrom a zlom…. Všetko na mňa funguje lepšie. Vidím, že som veľká výnimka oproti ostatným názorom. Lenže som ovplyvnený nostalgiou a tým, že toto bola jediná časť, ktorú poznám z detstva. Aj tak si myslím, že sa to minimálne deťom bude páčiť rovnako ako jednotka. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního Lvího krále by mě nenapadlo, že budu na ten nejapný kýč vzpomínat s dojetím. Ale pokračování s novou generací, s nímž přišli noví autoři, je kýč tak obludný, že vzpomínám. Navíc to nejobludnější je zde realizováno skrze zprzněnou postavu opičáka-šamana Rafikiho, která jediná měla v prvém díle nějakou úroveň. Hvězdička opět pro Kiaru Johanku. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Svého času jsme sledovali všechny tři části Lvího krále pořád dokola a mnohdy se mi i první díl s druhým pletly, přestože jednička je samozřejmě kult a dvojka dle mnohých jen videovykrádačka. Já k ní ale tíhnu skoro stejně a nikdy na ni nedám dopustit. Vždycky se mi strašně líbilo, jak tvůrci nakreslili malého Kovu. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Lví král, jak jsem se zmiňoval v prvním díle je můj dosavadně nejoblíbenější film, co jsem kdy viděl. Kouzelný africký svět, plný zvratů, barev, skvělé hudby, špetky humoru a nezapomenutelného Hakuna Matata. Není divu, že u mě má první díl neuvěřitelné množství bohatství hodnocení, jak strýček Skrblík. Druhý díl si z prvního dílu hodnocení spíš čerpá, než sbírá, ale jelikož je první díl natolik bohatý a u mě má parádní respekt, na 5 hvězdiček to stále stačí. Opět druhý díl pod názvem Simbův příběh přináší neuvěřitelné dobrodružství našich hrdinů a koloběh života stále pokračuje. Do role vstupujou další lvi ze strany Scara a díky nim se odvíjí i celé toto klišé filmu. Simbovi se měl původně narodit syn, ale nakonec se narodila dcera Kiara, která je jak Simba dost tvrdohlavá a zkoumá všechno prostředí a místa, kam by nikdy neměla lézt... ale na to už jsme zvyklý z prvního dílu, kde jsme se seznámili se sloním hřbitovem. Čili se Kiara dostane na území, kam Simba poslal všechny vyhnance a tam právě začíná příběh, kde to bude vražedný boj mezi rody ale i romantika. Teď mi to hrozně připomíná Romeo a Julii. Říká se, že druhý díl nebývá to nejlepší, co může být, protože jednička je prostě originál, ale tady ve dvojce to neupadá, BA NAOPAK. Máme tu překrásné písničky, jako We Are One, která je briliantní, životní a pravdivá a emoce můžou zasáhnout i člověka, dále tu je Love Will Find a Way, Upendi a další. Škoda, že Hans Zimmer nevymyslel podklady hudby na tento film, ale co už. Jednou se snad dočkáme i hrané dvojky. ()

July 

všechny recenze uživatele

Příliš přeslazené a moralistní. Nesnáším tuhle kombinaci. Naštěstí se ve snímku objevil sympatický Kovu (kéž by jeho dilema bylo hlavním tématem filmu). Scénu, kde Kiara a Kovu prožívají "upendi", jsem ovšem vyloženě přetrpěla - panebože, vždyť to byla reklama na svátek svatého Valentýna a "zábavní" centra s projížďkami na lodičkách ve tvaru srdce! Pomoooc! Zkrátka jsem typ diváka, který má raději temné dramatické příběhy než sacharózové dojáky. V závěrečných titulcích mě ale velmi potěšilo zjištění, že text jediné písničky, která nepřetékala cukrem (pěkně pomstychtivé Ziřiny ukolébavky), je Eric Idle. Monty Pythoni - to je moje krevní skupina :-)! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)
  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama