Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Technicky je to takmer na rovnakej kvalitatívnej úrovni a tak to nepôsobí ako videopožičovňový lacný animák, ale ako niečo, čo by uspelo a zapôsobilo ( v tej dobe ) aj v kinách. Príbeh je ale jedno klbko klišé, ktorého kritiku ale treba brať s určitou rezervou. Tu nešlo o to zaujať drsných kritikov, ale hlavne divácku obec a to hneď tú, ešte obávanejšiu, decká. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štyri roky po uvedení filmu "Leví Kráľ", prichádzajú ľudia z Walt Disney Pictures s jeho pokračovaním. Tento fakt u mňa nezohral žiadnu úlohu. Pretože prvú časť som si pozrel včera a túto druhú práve dnes. S kľudom by som sem mohol skopírovať komentár, ktorý som napísal ku jednotke. Pekné animácie, rodinný príbeh, poučenie, zábava... no a zasa tie nepodarené prerábky originálnych piesní. Omnoho radšej by som pri spievaných scénach uvítal titulky. Keď to zhrniem, tak som sa v podstate bavil rovnako ako pri jedničke. *** ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že tohle dílo směřovalo primárně na DVD nosiče. Lví král 2: Simbův příběh totiž není o nic horší než jeho předchůdce. Název je sice svým způsobem takové menší klamání diváka, neboť místo Simby sledujeme spíše dobrodružství malé Kiary, nicméně tohle malé nedorozumění lze tvůrcům prominout, jelikož se jim dvojka opět nesmírně povedla, ať už se jedná o sympatické postavy, pěkně chytlavou hudbu, povedený romantický příběh nebo o hezky podmanivou atmosféru. Animace je v některých momentech trochu horší, ale dá se to přežít a hlavně vzhledem k okolnostem i pochopit. Opět smekám, stále velice příjemný zážitek. 9/10. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Narozdil od prvniho filmu, postrada druhy dil Lviho krale jakesi kouzlo, ktere tak omamovalo a okouzlovalo v jednicce. Postava Kovu je zaroven jen jakousi nepovedenou cestou mezi animaci hodneho lva-zleho lva. Na jednu stranu postrada dravost, jakou jsme mohli sledovat u Scara a na druhou kouzlo dokonale animovaneho Simby z prvniho dilu. Dej velmi pripomina Romea a Julii ve zvirecim podani, ale rozhodne mu neni co vycitat. Deti jej miluji a navic je pro ne velmi poucny. Co me ponekud zklamalo je ale zmena charakteru od prvniho dilu - predevsim stary Simba je v prvnim dile v mnohem odlisny - ackoli - kdo vi, co se za tech nekolik let jeho zivota stalo :) Bohuzel ani kouzelne pisnicky, ze kterych nektere z nas u prvniho dilu mrazilo v zadech se do druheho dilu nedochoval ani kousicek..ale coz - krasny film to je, ale spise se do nej zamiluji deti, nez dospeli :) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)
  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)

Reklama

Reklama