Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (670)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"23-19! 23-19!" Další animák, dalších osmdesát. Mě tyhle filmy baví. A bavit mě vždy budou. Obzvlášť takové, co jsou alespoň trošku originální. Tohle je vtipný od začátku do konce. Věřím, že se baví děti, mládež i dospělí. Já zažil Příšerky jako dítě, ale nějak jsem k nim nikdy nepřilnul. Od toho jsem vždy měl Toy Story. Teď mohu vesele konstatovat, že Příšerky si zaslouží pozornost. Zas a znovu. Tyhle roztomilé, děsivé příšerky jsou vtipné a k popukání. (80 %) ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Příšerky s.r.o." patří do té vybrané skupiny animovaných filmů, jejichž originalita a zábavnost je postavena na skutečnosti, že se odehrávají ve zcela unikátním, v hlavách tvůrců stvořeném, fantaskním světě. Při sledování podobných filmů si vždy nejraději všímám, do jaké neskutečné míry těch sebemenších detailů mají svůj vymyšlený svět promakaný, jak si s ním dokážou laskavě pohrát a zároveň si z něho i tak trochu lišácky utahovat. Roztodivné hrůzostrašné příšerky se mi líbily moc, ale mým hlavním favoritem byla ta malá holčička, která mě svým boo vždy spolehlivě rozesmála (jsem holt nenapravitelný starý infantil :-)) ). Jediné, co mi místy trochu kazilo výsledný pozitivní dojem, byla až přílišná snaha tvůrců o dojemnost příběhu za každou cenu ... ale to jistě dětem, pro které je film určen především, rozhodně vadit nebude. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Hodně dětinské, ale i tak neskutečně luxusní a originální zábava, kterou prostě nejde nemilovat. Všechny postavy jsou naprosto skvělé, tempo strhující a výborný původní námět rozveden tak precizně, že nejde ani v nejmenším mluvit o neproměněném potenciálu (naopak mě tvůrci opakovaně usazují nápady, kterými rozvíjí příběh poměrně nepředvídatelnými cestičkami). Plus opravdu bravurní český dabing. 90% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Okouzlující animák se skvělým příběhem a skvělou animací. PŘÍŠERKY S.R.O. jsou sice určeny výhradně pro děti, ale o to jsou kouzelnější a legračnější než například místy zbytečně přestřelený SHREK. Celý nápad s dveřmi považuji za geniální a závěrečná honička "mezi světy" má dokonalý spád a je úchvatně udělaná. Nejsympatičtější postavičkou celé příšerkovské říše je pak jednoznačně Mike "Kuliočko" Wazowski, který se pro mě stal jakýmsi symbolem dobré zábavy. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Kvalita animáků rok od roku roste, stejně jako když zahrádkáři kvalitně pohnojí svoje políčko. Je těžké říct, kdy už je animák nepovedený a kdy naopak dělá čest svému jménu jakožto tvůrcům A Příšerky jsou dle mě příkladem toho, jak lze učiniti čest tvůrcům, dobře pobavit diváky všech věkových kategorií a ještě nebýt přiblblé či na roztomilé si hrající. Originalita příběhu překračuje realizaci samotnou a tak v pár okamžicích může tenhle filmeček působit přeplácaně (třeba ve scéně se zásobníkem dveří), ale vtip a zábavnost všechno tohle mažou. Skvělý dabing postaviček a dokonalé grimasy, jenž pohladí duši i toho nejzarputějšího odpůrce animáků na světě. Vždyť strašidla sou taky jen lidi, takže pánům animátorům hodně zadru do další práce a vám všem divákům hodně zábavy (a nejen těm v plenkách od Pamperse či dupačkách od Tifanyho). ()

Galerie (130)

Zajímavosti (59)

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama