Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Mikoto Širatori je nadějný hráč badmintonu, který ale během turnaje na střední zažil jisté trauma, díky kterému už nikdy nechce hrát v páru a také to poznamenalo jeho sebedůvěru na kurtu. Proto je vyhozen ze svého posledního badmintonového týmu a s tím vázané práce. Mladík se rozhodne vrátit domů, ale jeho plány změní telefonát s novou pracovní nabídkou. Společnost, která se mu ozvala, totiž vyrábí nejrůznější nápoje a potřebuje nějakou novou krev do své kanceláře, ovšem má také vlastní badmintonový tým, kterému se příliš nedaří a Mikoto by dle názoru jejich trenéra měl být tou pravou posilou.
Tak začíná pro mladého muže nové životní období, kdy si bude muset zvyknout na nelehkou práci v byznysu a zároveň se sžít s novým sportovním týmem. Navíc je trenér přesvědčený, že je Mikoto párový hráč. To se mladíkovi vůbec nelíbí, stejně jako rozhodnutí o tom, kdo z kolegů bude jeho novým parťákem… (Jeoffrey)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (3)

Mancunian 

všechny recenze uživatele

Taková oddychová "jednohubka". Příběh je takový klasický pro sportovní anime, žádný velký zvrat, ani překvapení. Zpestřuje to hlavně "zákulisí" a práce pro korporát. Postavy i animace jsou fajn, badmintonu je však docela málo a asi bych ho tam ocenil více. Na druhou stranu jsme se však alespoň vyhnuli tomu, že by jeden game trval celý díl. 3.5/5 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

K seriálu mě dostal jednoduchý fakt, že jde o sportovní anime, které se (konečně) neodehrává v prostředí střední školy. Byl jsem zvědavý, jak bude fungovat kombinace korporátního prostředí a sportovního klubu a jak dobře autoři dokážou pracovat na docela malém prostoru dvanácti dílů s oběma tématy. A docela se jim to povedlo. Tím, že zde máme v hlavní roli muže, vše působí opravdu dospěleji, některé problémy jsou zajímavější než klasická středoškolská "dramátka" a i ta bromance mezi postavami působí tak nějak sympatičtěji. Na druhou stranu neustále přeskakování mezi problémy v kanceláři a na hřišti mě osobně trochu rušilo, nepůsobilo to na mě celé moc kompaktně, prostě ta dvě prostředí (práce a sport) se mi tu spíš mlátila mezi sebou, než aby se vzájemně doplňovala. Byly chvíle kdy to fungovalo, přišly problémy, které obojí docela zajímavě propojovali, na druhou stranu se seriál nevyhnul některým klišé a třeba jeden z dějových oblouků, který měl za úkol zvednout sázky a zintenzivnit finále jsem čekal už několik dílů předem. Naštěstí samotné finále se docela podařilo, mělo atmosféru a bylo uspokojivé, docela mě překvapilo, jak moc jsem si ho užil, když si vezmu, že většinu předchozích dílu jsem sledoval s ledovým klidem a říkal si, že nějaká rivalita mezi jednotlivými týmy tu na mě moc nefunguje, a i když seriál ukazuje různé spletité vtahy mezi jednotlivými hráči (bývalý spoluhráči, sourozenci…), nepracuje s nimi dostatečně intenzivně, abych to já jako divák náležitě silně prožíval. Co mě taky až tak neoslovilo byl samotný badminton. Na můj vkus se tu hodně věcí děje mimo záběr, občas vidíme nějakou tu kratší výměnu, ale na sportovní anime, kde by měl být sport jedním z hlavních fokusů mi přišlo toho samotného hraní přeci jen tak nějak málo. I když zase musím říct, že to i docela chápu, prostoru moc nebylo, témat na ukázání tu bylo taky mnohem víc… A tak pro mě končí Salaryman’s Club ve škatulce lepšího průměru, to co dokážu shrnout dvěma slovy „dobrá podívaná“, nebo třeba „silné tři“. 6,3/10 ()

Reklama

q66 

všechny recenze uživatele

Ryman's Club je zvláštní seriál. Začíná to v podstatě jako typické sportovní anime, což je pro mě většinou nezájem, ale zaujala mě absurdita toho celého konceptu, jen aby se poté hned ukázalo, že celý ten korporátní aspekt není jen levný trik, ale že to celé funguje jako velmi solidní kancelářské drama - ale tohle pak zas skončilo, a co zbylo je zas jen sportovní anime - ale vysoce kvalitní sportovní anime. V tomto ohledu nejde ani o to, jak dobře je to napsané, ale výborná režie a svižné tempo z těch zápasů dělají velice dobrou podívanou - a navíc to celé i skvěle vypadá. Samotný závěr je sice celkem standardní a žánrově typický flashback v polovině poslední epizody zabíjí celkový spád, ale to se dá přehlédnout. 7+/10 ()

Galerie (382)

Reklama

Reklama