Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

laepus 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou až tak absurdní a trapné, že člověk se směje prostě jen z toho důvodu, jestli to opravdu myslí vážně. Ale pak přijde taková pecka, až mě to srazí z židle na zem a nemůžu se křečí ani zvednout - masturbace v kanceláři, vlak z manchestru, jízda na kole... A mistrovství v zírání? Na to může člověk opravdu jen zírat. Smekám. Skvělá zábava. ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro "britský humor" a pro skeče. Tenhle seriál obsahuje obojí, ale ani v nejmenším nepřipomíná Monty Pythony. Spíš The Fast Show. A stejně jako u The Fast Show, některé kusy baví, některé ne, ale zde většina ano. A právě humor téhle party nejvíc vystihuje skeč s jeptiškami v zoo. Je to vtipné, trhlé, ale pořád to ještě má něco do sebe, i když méně než montypythonovské skeče. 85% ()

Reklama

Berzeger 

všechny recenze uživatele

Upřímně se mi Big Train líbí mnohem více než Monty Pythonův Létající cirkus, ze kterého si nepochybně tvůrci vzali mnoho inspirace. Narozdíl od Monty Pythonů, a prosím nebijte mě, je totiž většina (ne však všechny) skečů zakončena nějakou pointou a jejich děj se nevytrácí ani zdaleka tak často do absurdna, jak to jinak skvělá parta MP dělávala. Koneckonců Graham Linehan je přeci jen tak trochu zárukou kvality. Úžasný Simon Pegg pak tu pátou hvězdu, kterou jsem dal, ještě podtrhuje. :) ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Videl som zatial iba prvú sériu a po prvých dvoch dieloch som tu mal dokonca hodnotenie 5 hviezd. Lenže kvalita klesá. Aby som bol presný, prvé dve epizódy vážne bomba, ale ostatné tak o dve triedy horšie. Ja som ale človek pomerne prispôsobivý - hlavne keď chcem byť - a po tých prvých dvoch častiach som vážne chcel. Viac menej schválne som im odpúšťal menej vtipné veci, ktoré v podstate vypĺňali čas medzi svetlejšími scénkami. A s trochou potrebného nadhľadu a s trochou prinútenia samého seba, som potom videl v lepšom svetle aj slabšie chvíle. Popravde, jediné, čo mi až tak vtipné nepripadalo (nech som sa snažil jak som chcel), boli tie očné súboje, komentátori občas zadelili slušné hlášky, ale inak sa mi celý ten nápad s majstrovstvami rýchlo opozeral.... Aj napriek účasti mnohých vrcholových osobností, tejto náročnej disciplíny . :)) ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Problém Velkovlaku je, že jeho specifický humor si nemusí oblíbit každý a záleží jen a jen na něm, jak jednotlivé skeče dokáže přijmout. Proto jen 55%. Některé scénky jsou výborné, ale jiné naopak až smutně trapné a některé jejich opakování i dost kazí význam (viz soutěž v zírání, na poprvé dobré, poté už trapné) ()

Zajímavosti (4)

  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama