Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má premiéra u Survivoru a zpočátku má nejmilejší série, nakonec je u mě v oblíbenosti překonalo Fidži a to bez problémů.Docela mě překvapil začátek série, nebo alespoň první čtyři díly to mě fakt překvapilo.Survivor jsem vlastně začal sledovat tak že zrovna v bedně nic nedávali a přepnul jsem to zrovna na Cool kde běželo toto a vypadalo to fakt zajímavě.Můj oblíbený kmen: Fei lung nebo jak se to píše, Mí oblíbenci: James, Aaron, Amanda, Jean-Robert.///Hodnocení:100%/// ()

Leeslie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje 2. nejoblíbenější řada (po Mikronésii). Krásné, neokoukané prostředí, šokující zvraty, výborný cast - skvělá atletka s psíma očima Amanda, "přechytralá šéfka kmena" Peih-Gee, hobití loutkař Todd, nemluvný hrobař James, drzá anorektička Courtney, "mamina" Denise a další zajímaví hráči, kteří se v této řadě objevili... Co víc si přát? ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Čína má stejně jako třeba Cookovy ostrovy skvělý casting, takže zde není nouze o zajímavé soutěžící. Rozhodně se mi tady nestalo, že bych si ke konci nepamatoval prvních pět vyřazených. Nutno však dodat, že hodně z nich se řadí do kategorie sviní. Mezi největší sympaťáky patří rozhodně vazba James a kráska Amanda. Vypadnutí Jamese bylo naprosto dementní a já nevěděl, jestli se mám smát, nebo brečet. Ve finále jsem tak vítězství přál Amandě. Samozřejmě nevyhrála, ale Todd si to taky zasloužil, protože celou dobu měl hru pod palcem. Skryté imunity tuto sérii velmi oživily. Častěji se díky nim měnila strategie a byly příčinou několika vyhrocených či vtipných situací. Závěrečný Reunion je pak jedním z těch nejzábavnějších. Favorit: Amanda, Oblíbenci: James, Courtney, Jaime, Erik. ()

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čína má pro mě speciální význam, protože právě 15. série mě přivedla v roce 2011 zpět k Survivoru, po tom co jsem kolem roku 2001 nebo 2002 viděl na Nově první 3 série. Navíc je to jedna z nejlepších sérií bez navrátilců s možná nejlepším castingem ve smyslu toho, že snad úplně všichni lidé co se téhle série zúčastnili, byli dobře zapamatovatelní a už od začátku se v podstatě vůbec nepletli, což se mi nestalo ani u Cookových nebo Perlových ostrovů nebo v Samoi. Navíc má pro mě velký význam místo natáčení a tohle bylo součástí úžasné série celosvětového kolotoče krásných lokací, která bohužel skončila v 19. řadě. Takže mimo úžasnou hru je zde i nádherná Čína a její kultura propletená od začátku až do konce. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Strašné deštivé počasí, katastrofální prostředí až na čínskou zed a šaolin. Soutěžící zajímavý, ale spousta záporáků. Kmen Zhan Hu (můj oblíbený) se opět rozpadl velice brzy, takže vcelku o ničem. Dave byl sice pracovitý, ale jinak protivný, panovačný, jsem ráda, že letěl celkem brzy. Frosti, chvilku takovej chvilku jinej, rozhodně velice zajímavej člověk se skvělou fyzičkou, patřil k těm "lepším". Kuře, vypadl brzy a nevadilo mi to, nezajímavej člověk.Erik se dostal vcelku daleko a patřil k mým oblíbencům. Peih Gee, poslední přeživší kmene Zhan Hu, fandila jsem jí ale bylo mi jasné že to do konce nedokope, zaslouží pochvalu za její jednání, přístup a pracovitost. Ashley , zajímavá image ale bohužel vypadla brzy (můj první oblíbený vyhozený člen). Jaime, prokopala se překvapivě dost daleko,nakonec vypadla kvůli pitomině, její vyhazov mi ovšem nijak nevadil. Sherea , sice nic nedělala, ale na výzvách byla docela silná, takže jsem jí přála vysoké místo.Leslie , pobožná křestanka která nedělala žádné potíže a sedla si víc s druhým kmenem , zato patrně zaplatila, přála jsem ji vyšší úspěch. Amanda a její 3 místo - té jsem nefandila ani náhodou, nejzajímavější byla snad její cenzura v pozadí, katastrofální baba i když musím uznat že silná. Denise jsem fandila i když mě mockrát zklamala kvůli hlasování, byla fajn, upřímná, nemanipulativní, vklídku , zajímavé bylo její karate v šaolinu. Courtney , mladá anorektička ale druhé místo jsem jí přála :) byla super, její hádky, gesta ap. - skvěle. Vítěz Todd byl sice pěknej (gay) ale strašnej manipulativní hráč, naprosto mě iritoval, škoda za takového vítěze. J. Robert byl vcelku nezajímavej, ničím mě nezaujal jen hádkama s Courtney. Aaron vypadl nečekaně brzy, ale taky né že by mi to vadilo :). A poslední borec nakonec - James , škoda, že nedošel aspon do poslední trojky, nejupřímnější nejsilnější hráč.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Tato řada má nejmenší věkový průměr soutěžících vůbec - 30,125 let. (Hidan)
  • Jedná se o první sérii, která se nenatáčela v tropickém pásmu. (obivan568)
  • Soutěžící Jaime Dugan a Erik Huffman po necelých dvou letech od skončení soutěže uzavřeli manželství. (slatkac)

Reklama

Reklama