Reklama

Reklama

Kdo přežije - Palau

(série)
  • USA Palau
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2005

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Obsahy(1)

Desátá řada úspěšného amerického pořadu se natáčela na ostrově Koror. Tento ostrov spolu s okolními ostrůvky tvoří stejnojmenný spolkový stát Koror, který spolu s dalšími 15 státy tvoří federativní republiku Palau. Souostroví Palau leží v Tichém oceánu asi 500 km východně od Filipín. (obivan568)

Recenze (64)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bacha na Spoilery. Čtěte pomalu a opatrně! Celkem solidní série, kterou vyhrál můj favorit - hasič Tom. Vůbec poprvé jsme byli svědky totální destrukce jednoho z kmenů, což bylo fajn. Některé výzvy byly opravdu velmi drsné. To bych se zapotil i já. Bohužel už se mi seriál takovým způsobem okoukal, že už asi jen těžko někdy vytáhnu více než 3*. Přesto se těším na další sérii. ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY Další výborná řada, tentokrát sice celkem „pohodová“ a bez výrazných blindsidů, ale i tak hodně zábavná se sympatickými hráči a s několika nej: nejvíce vyhraných výzev jedním kmenem a jedním hráčem, nejdelší výzva, nejvíce remíz na kmenových radách a dosud největší počet hráčů. Na atraktivitě nic neubírá ani obrovská převaha Kororu. Obrovským plusem je podle mě také asi nejzaslouženější vítěz vůbec. Tom se svou skvělou a přitom čestnou hrou od začátku dominoval a svou cestu za titulem Sole Survivor si kromě toho vydláždil i pěti individuálními imunitami. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Kmen Koror dokázal zamést s kmenem Ulong opravdu neskutečným způsobem. Stane se, chtělo by se říct, jenže to by Ulong nesměl být po fyzické stránce jeden z nejsilnějších kmenů, co pamatuji. Vazby jako Ibrehem, Bobbyy Jon a Jeff měly být k nezastavení. Navíc se Koror ještě hloupě oslabil, když si na začátku vybral židovského flákače Willarda místo Jonathana. Mezi ženami byl Ulong také ve výhodě, jenže brzy vyloučil akční Jolandu, ale i tak se předvedla třeba Angie a hlavně nejlepší žena v historii Survivora Stephenie. Osobně Palau neřadím zase tak vysoko, protože je především o kmenu Koror a dominantní dvojici Tom a Ian. Jejich obrovský vliv na hru je nepopiratelný a ostatní v kmeni jim mohou děkovat, že se dostali tak daleko. Tom mi sice nebyl příliš sympatický, ale co se týče vůdcovských schopností, výkonů v soutěžích a práce v táboře, tak ho uznávám jako málokoho v této show. Jedno velké překvapení však přišlo. Ianovo gesto bylo velice působivým okamžikem. Otázkou zůstává, jak by se hra vyvíjela, kdyby se Jeff nezranil. Ulong mohl dopadnout úplně jinak. Favorit: Stephenie, Oblíbenci: Ian, Tom, Jeff. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Hned na začátku to podělali nespravedlivým vyřazením dvou soutěžících, tenhle krok se autorům hodně nepovedl (hlavně že tam měli poprvé 20 soutěžících). V celém průběhu hry se příliš věcí, které by mně utkvěly v paměti, nestalo. To nejzajímavější je určitě dominance jednoho kmene a naprostý rozklad toho druhého. To bylo hodně zajímavý. Kmenový rady stály taky mnohdy za to. Nejoblíbenějším hráčem se pro mě stal Bobby Jon z Ulongu a dvojice "otec-syn" Tom a Ian z Kororu. Škoda, že Ian vzdal nejdelší soutěž ze všech, finále mohlo být zajímavější. Jinak mi tam do oka moc soutěžícíh nepadlo. Nejvíc na odstřel byly v týhle sérii ženský - Janu, Caryn, Katie, Kim - tyhle jsem teda moc nemusel. Naopak klobouk dolů před Steph, jednou z nejzdatnějších žen ve výzvách. S celkovým vítězem jsem vcelku spokojený. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na pár vyjímek byla tahle řada opravdu plná sympaťáků a vlastně nikomu se nepovedl žádný zásadní podraz, a to i díky síle a charismatu pozdějšího vítěze, který poměrně tvrdě držel otěže hry ve svých rukou, což může být pro někoho nezáživné. Já jsem si tuto klidnou řadu z prostředí 2. světové války v Pacifiku maximálně užil. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Tato série je dodnes jediná, kdy nedošlo ke sloučení kmenů.  Série byla také první, která měla na svém začátku 20 soutěžících. (Hidan)

Reklama

Reklama