Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

mortak 

všechny recenze uživatele

Slibně rozehraný, ale nakonec jen tuctový western na fordovské téma "skupina v ohrožení aneb tříbení charakterů" (zde modré krve) s oldshatterhandovským Connerym a Brigette "pro vlasy nevidím obličej" Bardot. Ponaučení: jsou dobří a špatní aristokrati, jsou dobří a špatní pistolníci, jsou dobří a špatní indiáni, a jsou dobré a špatně ženy. Ale co taky čekat od továrny na příběhy od hranice (frontier stories) jménem Louis l´Amour - chrlil tři taková dílka ročně. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG : HRABĚNKA IRINA LAZAROVÁ ( Brigitte Bardot ) - Proč nás ti indiáni napadli ? Vždyť jsme tu jen na lovu. SHALAKO ( Sean Connery ) - Teď loví oni.......... CITÁT - Měl jsem vás za náfuku, ale jste pane pěkně pitomej trouba......... Abych napsal pravdu, fandil jsem Apačům. Film je nudný, herci ztvárňují postavy nafoukané, arogantní a půlka postav jsou zase obyčejní zloději. Opravdu jsou tam nejlepší Apači. Shaslako = Muž deště. V tom filmu se buď blbě střílí nebo špatně žvaní. CITÁT - Nestřílejte !!!........ ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

1* Connery + 1* Bardot + 1* skvelá main theme = 3* Shalako. Western ničím zvlášť zaujímavý, videl som ho len kvôli Connerymu ako jeho velký fanúšik. Avšak pokiaľ nemáte niekoho z tých hercov v obľube, tak by vás film dejovo nemal moc zaujať. Každopádne s Connerym to byť ani menej ako za 3* nemôže nie? :P ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nudný a zdlouhavý western podle knihy Louise L'Amour - trochu romantiky, trochu zlých indiánů. dvě střílečky, pokus o kritiku britských šlechticů, kteří na divokém Západě nedodržovali pravidla a chovali se arogantně. Kupodivu to tu nesluší ani Brigitte Bardot, i když se oplachuje nahoře bez u potůčku. Možná kdyby měla míň make-upu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sharmantní lapač kočiček, to je Conneryho Shalako. Dokonce má i svůj oslavný song podobně jako zloděj lupinusu Dennis Moore v Monty Pythonech! Je sice kapánek zarážející, že Bardot dělá bardotku, nicméně další noc už je baronka povolnější. Muselo to přijít, protože: „Shalako, Shalako...born on the wind to follow the sun...he rode wild country down New Mexico...would gamble his life to own a woman!“.. Nepříliš záživný western, ve kterém nabíjení zbraní při přestřelkách představuje zbytečný luxus, závěrečný souboj na kopí je synonymem choreografické zoufalosti a vůbec celá ta hra na schovávanou mezi aristokraty a rudými divochy působí po dramaturgické stránce značně nedotaženě. Apropo, romantické představy z Mayovek ohledně chování Apačů k ženám jsou tady nekompromisně rozmetány (ponižování zajaté Lady Daggett). Kladivo nynějších kampaní by na ně dopadlo, až by jim rezervace byla malá. A Shalako by byl další na řadě.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama