Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh australského zbojníka irského původu Neda Kellyho, legendárního australského lidového hrdiny. Jako sedmnáctiletý je v roce 1871 nespravedlivě obžalován z krádeže koní a skončí na tři roky ve vězení. Po návratu se brzy dostane do střetu s policistou Fitzpatrickem, který obtěžuje jeho sestru Kate. Fitzpatrick se začne rodině mstít. Pokusí se zatknout bratra Dana za krádež koní a v potyčce s ním je zraněn. Nahlásí, že ho zranil Ned, ačkoli ten nebyl rvačce vůbec přítomen. Ned, Dan a jejich kamarádi Joe a Steve jsou prohlášeni za psance, které smí kdokoli zastřelit na potkání, Nedova matka je zatčena a posléze odsouzena k tříletému trestu. Mezi psanci a policisty vypukne válka, na straně policistů jsou první mrtví. Kellyho gang se toulá krajem, vyloupí dvě anglické banky a spálí zástavní listiny, které tam najde. Získává si sympatie prostých lidí, guvernér proti nim zato vypraví armádu policistů, vedenou náčelníkem Harem, pro kterého je dopadení Kellyho životním úkolem... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Značně idealizovaná, spíše televizní, podoba známého australského bandity. Čekal jsem, vzhledem k obsazení, podstatně víc, ale všichni, až na Rushe, byli nevýrazní a Rush takový nejspíš nebyl jen proto, že nedostal prakticky žádný prostor. Klasická americká limonáda s jednou povedenou přestřelkou.40% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lehčí nadprůměr. V obsazení se to hemží hvězdami a je velmi příjemné (a to filmu hodně pomáhá), že žádná nevyčnívá nad ostatními. Příjemná hudební linka K. Badelta. O poznání horší je to s příběhem, táhlými dialogy a "ošizené" přestřelky nenabízející žádnou "výměnu názorů" na kolty!! Zbylé dvě hvězdy "ustřelil" hodnocení samotný konec. Šlo z něj vymáčknout mnohem, mnohem více! ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč tento film byl vůbec natočený. Když se tak zamyslím nevím ani pořádně o čem ten film je a co mi přinesl. T co vím ale určitě je že film je špatný, místy otřesný respektive scéna kdy vykrádají banku a důchodkyně jim pomáhá diktovat výrazy, které zesměšňují strážníky, a kde se očekává bouřlivý smích. Ten sice přijde, ale až tehdy, vstoupí-li do děje zcela nepotřebná role, kterou hraje Orlando Bloom, a tím mi jen potvrzuje pravidlo, že některé "hvězdy" se obsazují do filmu, jen proto , aby natáhly co nejvíce lidí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Prakticky tomuto filmu nemám co vyčíst. Heath i Orlando se do svých rolí IMHO hodili, Naomi (i když tu je cca. 20 minut) měla důležitou roli, takže taky potěšila a Kerry Condon (má oblíbenkyně z právě dokoukaného Římu) mě taky potěšila. Suma sumárum my vycházejí čtyři hvězdy. A proč? Protože k tomu, abych dal plný počet, mi chyběla nějaká výraznější scéna, nějaká, při které by mě mrazilo v zádech, nebo bych si řekl "Tak to je mazec…“ Proto dám "jen" 4 hvězdy. Mimochodem, Ned Kelly je další z filmů, který tu je podhodnocen… ale to je zase IMHO. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I Austrálie má svého Robina Hooda, kterého už sralo, že mu úřady berou chlast, tak se rozhodl s tím něco udělat. Scénář nebyl nic úžasného, ale nenudil jsem se a nad průměr to nakonec strhla závěrečná přestřelka, která si nezadala s těmi nejlepšími v žánru. Nic převratného, ale také žádný průser. 70% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli Ned Kelly: Public Enemy No. 1 či Our Sunshine. (MikaelSVK)
  • Irský folkový zpěvák, který se objevil ve filmu, je Bernard Fanning. (HappySmile)

Reklama

Reklama