Reklama

Reklama

Strašidelný dům

  • USA The Haunted Mansion (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jim Evers je mimořádně úspěšný realitní agent. Mnohem méně už se mu však daří jako otci a manželovi. Kvůli obchodu zmešká rodinnou oslavu, což se snaží napravit slibem, že si celá rodina někam vyrazí na víkend. Jenže i výlet nakonec získá punc pracovní cesty. Tajemný hlas totiž telefonicky požádá Jimovu manželku Sáru, aby se ujala prodeje kdysi honosného domu aristokrata Eduarda Graceye. V domě je uvítá komorník Ramsley. Kvůli rozbouřené řece zde musí všichni strávit noc. Zatímco zvědavý Jim objeví tajnou chodbu, jeho děti zavede podivná dýmová koule k obrazu krásné Elizabeth, která kdysi v domě zemřela. Věštkyně, jejíž obraz se zjeví ve skleněné kouli, nabádá Jima, aby zachránil rodinu. Varuje ho, že všichni v domě jsou ve skutečnosti duchové. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (236)

Anticque 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, na který jsem se podíval a založil jsem ho mezi ostatní a musím zrovna říct, že ho nehodlám nějakej pátek vyndat, neboť Strašidelný dům mi nabídl malý zážitek, na to jak jsem se těšil, že to bude bomba, ale po shlídnutí jsem zůstal celkem zklamán. Počítačový triky byly slušný, Eddie Murphy taky zahrál dobře, ale to je jediný co jsem si z toho filmu zapamatoval. Dějem mi přijde hodně podobný Zámku hrůzy, ale nijak nepřekvapí, prostě film u kterého se jednou nebo dvakrát zasmějete a to je vše. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Byl to dobrý film nemám ani moc co vytknou, ale celý příběh na mne působil příliž utahaně a nenapínavě. Film měl mít tak o 10 minut méně a potom by se na zhuštěné scény s dynamičtějším podtextem dalo možná trochu lépe dívat. Murphy si jede svou neurazitelnou kasiku a nevybočuje z řady, ale také ničím novým moc nepřekvapí, což je veliká škoda. Kydž začínal byl to jiný Murphy něž ho známe nyní. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

S prehľadom najnudnejší a jeden z najhorších filmov Eddieho Murphyho, kde je vtipný akurát tak jeho povestný úsmev. Príbeh je tak strašne neoriginálny, že mi príde smiešne to označenie "nakrutené podľa Disneyho atrakcie", pri ktorej je asi napísané "postavené podľa tísícok filmov". Ono si ani neviem veľmi predstaviť nakrúcanie podľa nejakej "väčšej húsenkovej dráhy". Herci sú biedni a príbeh strašne predvídateľný. Poteší maximálne Eddieho úsmev, občas dobrá hudba a prijateľná réžia. PS: spievajúce hlavy vtipné neboli ani zďaleka ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

S Eddiem Murphym to jde z kopce. Sice jsem se párkrát zasmál jeho vtípkům a pár vedlejším (např. zpívající sochy), ale ostatní je dost nezajímavé a nudné, někdy i trapné (citace Šestého smyslu). Nejlepší na filmu jsou ale zombies, které jsou (narozdíl od některých hororů s nimi) opravdu hnusní a strašidelní. ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Paradni silenost :-) Strasidelna komedie "lehce" pritazena za vlasy. Mozna proto se mne libila i kdyz fantasy jako takove takrka az na vyjimky nesnasim. Eddie Murphy tomu dodal na silenosti, takze to neni tolik vazne a je to dost nadnesene. Ne jako Pan Prstenu kde se vsichni tvari jako by to snad byla pravda. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • 4 zpívající hlavy nazpívala kapela jménem 4tet. (Shr1nK)
  • Postava Madam Leoty - médium, ktorého hlava je uzatvorená v krištáľovej guli, je pomenovaná po Leote Thomas, ktorá v 60tych rokoch pracovala na mnohých projektoch Disneylandu. (Smok)
  • Rodina Graceových, ktorá straší vo vile, bola pomenovaná po jednom z Disneyho dizajnéroch menom Yale Gracey. (Smok)

Související novinky

Del Toro a Cameron zešíleli

Del Toro a Cameron zešíleli

30.07.2010

A studio Universal s nimi. Horor s přístupností R (hodně krve a hnusných monster) a rozpočtem kolem 130 miliónů dolarů? Ale ano. Pokud režíruje Guillermo del Toro a produkuje James Cameron, nemusely… (více)

Del Torovi straší... v baráku

Del Torovi straší... v baráku

23.07.2010

Právě probíhající Comic Con v San Diegu chrlí exkluzivní informace o nových projektech. Některé jsou docela překvapivé. Třeba Guillermo del Toro konečně oznámil, na co se vrhne po svém smutném… (více)

Reklama

Reklama