Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení! Moc se mi do toho nechtělo, ale takhle dobrou romantickou komedii jsem vážně nečekal. Ta hlavní dvojka má mezi sebou neuvěřitelnou chemii - prostě klasickej Paul Bettany, ze kterýho charisma prostě čiší a taky mě potěšil Sam Neill, kterého tak často nevídám a spoustu dalších známých dnes nepoměrně známějších tváří, až mě to překvapilo. A je neuvěřitelné, jak mi přišla Kirsten Dunst neskutečně sexy, a to jsem jí přitom hlavně ve Spider-manovi a Úsměvu Mony Lisy nesnášel. Skvělé, že to vůbec nestárne, až teda na ten tenis samotný. Pro člověka co má nakoukáno bezpočet zápasů je to až úsměvné, ale o to tam zas tolik nejde...9/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Milý film. Příběh/hlavní myšlenka snímku sice není moc originální (comeback zašlé hvězdy), ale zase se odehrává v pro mě osobně neokoukaném a atraktivním prostředí, nabízí uvěřitelné jiskření mezi mojí oblíbenkyní Kirsten a sympaťákem Paulem a zaujme kamerou (a ikdyž ho tam byla jen trocha, tak i humor). Dávám 4*, dobrá oddychovka třeba na večer :-). ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Paula Bettanyho, a když se rozhodl zahrát si v romantické komedii, nemohla jsem si to nechat ujít. Nezklamalo mě to. Dunstová i Bettany byli dobří, Sam Neill v roli otce také. Bavily mě vtipné ironické komentáře Petera Colta, bavil mě celý ten film. Mé hodnocení se vám může zdát nadsazené, ale pět hvězd dávám i za to, že jsem se u Wmbledonu párkrát smála i nahlas. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemné překvapení. Sportovní romance většinou nebývají nijak nápadité, ale tentokrát je zobrazení tenisových utkání naprosto strhujícím zážitkem, a to mě jinak tenhle sport vůbec nezajímá. Paul Bettany dostal daleko víc prostoru než jeho partnerka a bravurně ho využil. Vlastně by se dalo říci, že v hlavních rolích je on a tenis. Hodně se povedla režie, práce kameramana zasluhuje obdiv a pochválit musím i hudbu. Navíc je tu spousta zajímavých vedlejších rolí. Poslední sportovní komedie, která mě zaujala, byla Blafuj jako Beckham, ale tahle je ještě lepší. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Podobný majstrštyk jako je Láska nebeská se rozhodně nekoná... Wimbledon je tuctová romantická komedie s tím nejpředvídatelnějším vývojem... Ozvláštnění měly zřejmě přinést tenisové scény, ale ty jsou tak nereálné a naivní, že film stahují ještě níž. Podivně působí i reference ke světu opravdového tenisu (od hlasatele se dovídáme, že z turnaje právě vypadli Andy Roddick, Roger Federer atd.), která propojuje protagonisty love-story (a mizerné tenisty) s realitou. Možná kdyby se tvůrci drželi důsledně fiktivních jmen hráčů a celý příběh by se odehrával v ryze fiktivním světě, nepůsobilo vše tolik toporně a nespojitě. Zřejmě se zde projevilo velké anglické trauma - Wimbledon totiž již desítky let nedokázal vyhrát žádný Angličan. Loncrainův film bychom pak mohli chápat jako 100 minut trvající terapii zabalenou do mimiker romantické komedie... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Pro hlavní postavu Petra Colta (Paul Bettany) byl tvůrcům inspirací chorvatský tenista Goran Ivaniševič. Ivaniševič platil za velký talent a kvalitního tenistu, ale bohužel se mu nikdy nepodařilo vyhrát žádný z grandslamových turnajů, i když byl několikrát ve finále. Když v roce 2001, ve svých třiceti letech, stagnoval na 125. pozici světového žebříčku, dostal možnost startovat na divokou kartu na slavném Wimbledonu. Probojoval se až do finále, kde v pětisetové bitvě porazil Patricka Raftera a získal titul jako první hráč v historii, který startoval na divokou kartu. Zároveň nastřílel protihráčům 213 es, čímž vytvořil nový rekord turnaje. (Wishkah)
  • Herci podávali se skutečnými míčky, ve zbytku výměny už byly většinou dodělávány počítači. (zajda404)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama