Reklama

Reklama

Pod hladinou

(seriál)
Česko, 2023, 7 h 34 min (Minutáž: 51–70 min)

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Matěj Hádek, Sandra Nováková, Marek Adamczyk, Filip Tomsa, Šárka Krausová, Václav Vydra nejml., Igor Chmela, Petr Buchta, Petr Lněnička, Mikuláš Moravec (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Stateční, týmoví, profesionálové. Voda je jejich živel i povolání. Spoléhají na sebe i jeden na druhého… Ale také jsou to jenom lidé. Seriál z prostředí potápěčů a poříční policie, odehrávající se v nádherném prostředí slapské přehrady... Na dočasné doplnění stavu poříční policie přijíždí poručík Jan Zach (Matěj Hádek), profík z brněnské základny a držitel potápěčské licence P4. Čeká tu na něho i jeho přítelkyně Alice (Sandra Nováková), vyšetřovatelka z krajského policejního ředitelství na Zbraslavi. Vrací se i proto, že chce jejich vztah zachránit a přetavit ze vztahu na dálku ve vztah na blízko. V průběhu akcí, které naši hrdinové provádějí na suchu, vodě i pod ní, se ukazuje, že s Bachem není vše v pořádku. Vždycky si najde důvod, proč se nepotápět. První si toho všimne Alice. Zach má zlé sny, špatně spí a je uzavřený, jiný… Přesto tvrdí, že je vše v pořádku, a přitom je a čím dál víc uzavřený. To žene Alici ke kamarádovi a kolegovi Zdeňkovi (Marek Adamczyk), který pro ni má čas vždy. Zachových podivností si všimne i velitel Vopěnka (Václav Vydra) a chce Zacha přimět, aby se přiznal, proč se bojí potápět. Ten neustále zapírá, ale pod vodu se navzdory všemu vypraví. V každém díle uvidí diváci jeden velký případ. Každý díl přináší akci spojenou s potápěčskou, záchranářskou a policejní prací. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele carl.oesch k tomuto seriálu (2)

Pod hladinou (2023) (E01) 

Souhlasím, že to zázrak rozhodně není. Ale ve srovnání s (jak kdosi vtipně napsal) Degeškou a Tymiánem je to skoro na Oskara. Dává to jakž takž smysl, je to spíš než detektivka kriminální případ. Je legrační, kolik lidí tady kritizuje jednoduché české policejní případy a přitom teče z přešpekulovaných detektivek a la Poirot. I mně vadí ty vztahovky a ještě víc mně vadí Hádek, ale jinak v pohodě, ostatní herci docela prima. Nováková (ostříhaná hlava jí sluší, ne že ne) s Krausovou u mně patří k těm oblíbenějším a rozhodně je to zábavnější než četéčkářská Osada, ze které ale Chrám a tvrz české kultůry dělá veledílo, po kterém se 90% populace může utlouct. Tohle si ty dvě tři procenta pravidelných sledovatelů (včetně platform, což je můj případ) najde. On ten pohled na vodu a ty nejrůznější plavidla nádherně uklidňuje. A jak kdosi z kolegů poznamenal, na Slapech asi válka gangů těžko probíhat bude a Žďákovský most má už své "slavnější" doby dávno za sebou. ()

Na hladinu (2023) (E08) 

Jediné, co mi v tomhle seriálu opravdu vadí, je tragéd Matěj Hádek. A vůbec ty vztahovky stojí za starou belu. Další hysterka je Šárka Krausová - Vaculíková a to tady bude tahle dvojka ještě v dalším seriálu - pro změnu na Jadranu. A ti zlotřilý Srbové...taky trochu trapas na zavěr. Prostě poslední díl se povedl ze všech nejméně. Jinak vše ostatní celkem OK. Předchozí díly byly lepší. O dost lepší. ()

Reklama

Reklama