Reklama

Reklama

Pod hladinou

(seriál)
Česko, 2023, 7 h 34 min (Minutáž: 51–70 min)

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Matěj Hádek, Sandra Nováková, Marek Adamczyk, Filip Tomsa, Šárka Krausová, Václav Vydra nejml., Igor Chmela, Petr Buchta, Petr Lněnička, Mikuláš Moravec (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Stateční, týmoví, profesionálové. Voda je jejich živel i povolání. Spoléhají na sebe i jeden na druhého… Ale také jsou to jenom lidé. Seriál z prostředí potápěčů a poříční policie, odehrávající se v nádherném prostředí slapské přehrady... Na dočasné doplnění stavu poříční policie přijíždí poručík Jan Zach (Matěj Hádek), profík z brněnské základny a držitel potápěčské licence P4. Čeká tu na něho i jeho přítelkyně Alice (Sandra Nováková), vyšetřovatelka z krajského policejního ředitelství na Zbraslavi. Vrací se i proto, že chce jejich vztah zachránit a přetavit ze vztahu na dálku ve vztah na blízko. V průběhu akcí, které naši hrdinové provádějí na suchu, vodě i pod ní, se ukazuje, že s Bachem není vše v pořádku. Vždycky si najde důvod, proč se nepotápět. První si toho všimne Alice. Zach má zlé sny, špatně spí a je uzavřený, jiný… Přesto tvrdí, že je vše v pořádku, a přitom je a čím dál víc uzavřený. To žene Alici ke kamarádovi a kolegovi Zdeňkovi (Marek Adamczyk), který pro ni má čas vždy. Zachových podivností si všimne i velitel Vopěnka (Václav Vydra) a chce Zacha přimět, aby se přiznal, proč se bojí potápět. Ten neustále zapírá, ale pod vodu se navzdory všemu vypraví. V každém díle uvidí diváci jeden velký případ. Každý díl přináší akci spojenou s potápěčskou, záchranářskou a policejní prací. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (9)

Pod hladinou (2023) 

Titulní píseň nazpíval Václav Noid Bárta, text napsala Lucie Paulová na hudbu autora seriálu Petra Maláska. ()

Voda (2023) (E02) 

Za mě dobrý... ()

Válka rybářů (2023) (E03) 

Zákon který upravuje způsob lovu ryb a to i harpunou o kterou v příběhu jde je Zákon o rybářství 102/63 Sb. - §10 , odst. 1, pism. a) novelizovaný v roce 1991. Důvod proč je lov harpunou zakázaný je ten, že ryby nemá proti takovému lovu žádnou šanci. Jediná vyjímka je tzv. Spearfishing-tedy lov na nádech. V českých zemích se lov ryb na nádech provozuje jen při závodech a jen v zatopených lomech. Loví se jen nasazená ryba kterou jsou kapři zakoupení za startovné. Jednotlivé závody a Mistrovství České republiky se konají pravidelně dvakrát do roka. ()

Chladnokrevně (2023) (E05) 

Standartní kriminální případ který se od vody hodně vzdálil...😶ta finta jak vylákat vraha k oběti byla dobrá... ()

Hejl (2023) (E06) 

Pták Hýl obecný pro svou důvěřivost snadno upadal do čižbářských léček. Proto se slovo „hejl“ stalo ve slangu označením pro důvěřivého naivku, kterého není těžké oklamat. Příjmení Hejl, Hylský nebo Hýlovský nebo místní jména Hejlov, Hýlov svědčí o pozornosti, kterou naši předci hýlům věnovali stejně jako rčení „věšet lidem hejly či bulíky na nos“. ()

Ve tmě (2023) (E07) 

Ta alkoholička to snad ani nehrála ...😶 ()

Na hladinu (2023) (E08) 

Vojenský nákladní vůz na misi v Jugoslávii je M939, jedná se o vojenský těžký nákladní automobil vyráběný americkou firmou AM General v letech 1982–1987. ()

Reklama

Reklama