Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž prožívá pod vedením megalomanského ministra veřejných prací stavební revoluci, plánuje vybetonovat Seinu, z obou stran chrámu Notre dame plánuje vystavět dva vysoké, železobetonové věžáky. Zároveň se ve městě začínají ztrácet lidé, což vyvrcholí ztrátou třiceti lidí ze zájezdu, kteří byli na prohlídce katakomb. Když se jednou v noci nevrátí domů dcera knihkupce Rondina (Michel Serrault), rozhodne se jít na policii, kde ho však vlažný a neochotný policejní komisař (Michel Galabru) odbude. Rozhodne se ji najít na vlastní pěst a začne právě tam, kde se ztratilo tolik lidí – v podzemí Paříže. Tam objevuje nejen svou dceru, ale především svérázné společenství lidí, pod vedením žoviálního Philippa Noireta, kterým je kopání jam, záměry ministra a stavební výstavba v Paříži proti srsti. Krysy z temnot se rozhodnou k definitivnímu úderu… (borsalino)

(více)

Recenze (83)

blackrain 

všechny recenze uživatele

O podzemí Paříže se vypravují hotové legendy a tenhle film mezi legendy můžeme zařadit taky, protože mezi nimi má své zasloužené teplé místečko. Od dětství jsem si pamatovala dvě věci - divoký odvětrávací systém a rozdělenou obrazovku. Tyto dva nápady mě dostali i dnes a to už dávno nejsem malé dítě. Bylo moc příjemné ho znovu po tolika letech vidět na obrazovce znovu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Revolta a rebelství na špičkový úrovni aneb srandou a pohodou naseru mocipány víc než molotovejma koktejlíčkama. Takhle na ně, na arogantní šmejdy, co serou na lidi. Pojdte lidi, zalezeme do kanálů a nakopeme jim ty jejich prachama narvaný prdele a budeme se přitom ohromně bavit. Genialita si tu podala ruku s bláznovstvím a tomu já prostě nedokážu odolat. Stejně tak, jako nikdy neodolám hereckému mistrovství panů Serraultyho, Noireta, Galabra a Depardieho. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad na film a možno aj reálny skutok to nie je vôbec zlý, len možno to mala byť skôr komédia trochu temnejšia, atmosférickejšia. Pár krát sa človek zasmeje, ale komediálny potenciál bol vyšší. Taktiež dej nie je primerane gradujúci, nakoniec máte pocit, že film mohol skončiť v ktoromkoľvek okamžiku a výsledok by nebol omnoho horší. Takže Tchernia aj so Serraultom a spol. zostali niekde na pol ceste, keď síce vedeli, čo chcú povedať a že humor je najlepšia kritika, realizácia je však kostrbatá ako rastlá nekontrolovateľná výstavba veľkomiest. Zaujímalo by ma, čo by povedali pamiatkári na tú plánovanú kolíziu nového a historického v podobe dvoch sklenených kociek z oboch strán Notre Dame :). ()

Faroookh 

všechny recenze uživatele

Super film, první od začátku do konce shlédnutý v tv za posledních pár měsíců. Nejvíce jsme se nasmáli, když taťulda začal zpívat Straussova Pstruha, nestačili jsme se zase s mamkou divit, co všechno on nezná. "To jsme se učili v osmé třídě na základce..." :-) Originální nápad námětu, příjemné herecké obsazení a hlavně Paříž, stavební jámy a jeřáby! ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Opět vynikající herecké obsazení francouzskou gardou dalo za vznik celkem milé blbůstce s možná hlubokým posláním, že neustále něco budovat není vždycky to nejlepší, co člověk potřebuje a že sem tam se najde někdo, kdo se stáhne do ústraní a třeba i pod zem, kde chce mít svůj klid. Vše je v pořádku, dokud nezačne být tento klid narušován. V celku pohodově laděná komedie s Michelem Serraultem v hlavní roli. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno podle stejnojmenné knihy, kterou napsal Gaston Leroux. (Terva)

Reklama

Reklama