Reklama

Reklama

Teletubbies

(seriál)
  • Velká Británie Teletubbies

Obsahy(1)

Kouzelný větrník se roztáčí, v TELETUBBYLANDU začíná nový den a čtyři hravé kamarády čekají další dobrodružství a příhody. Fialový Tinky Winky je největší, zelený Dipsy má nejraději černobílý klobouk, žlutá LaaLaa si nejraději hraje s balonem a nejmenší Po, žijí za horami v tajemné zemi, kde se může stát cokoli... TELETUBBIES mají rádi tanec a velmi milují jeden druhého. A dětri budou tyto báječné postavičky také milovat. TELETUBBIES jsou mezníkem v předškolním programu, speciálně navrženém pro malé děti, aby jim pomohl s koordinací zraku a sluchu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (794)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Naštěstí v době, kdy si tyhle obludky dávaly na televizních obrazovkách radostně pac, nebyl ještě náš syn na světě... Takže to odskákal synovec, kterému tohle švagrová pouštěla (netušil jsem, že je až taková sadistka). Nechápu, čím si to ten nebohý klučina zasloužil. Kdyby aspoň provedl něco pořádného, třeba zapálil školku, nebo se zamračil na sousedku, nebo tak něco... Aspoň jednu hvězdu dávám proto, že při sledování tuli-tuli utrpí děti podle mě přece jen o drobátko menší psychickou újmu, než u Pokémonů. Současně mám výborný nápad: Pokémoni mají svoje pošahané zbraně, Teletubbies bych vyzbrojil vidličkami, válečky na nudle a jejich přiblblými úsměvy a oba tyhle druhy zrůdných filmových postaviček bych nahnal do ringu, ať se tam pomordujou mezi sebou... ()

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu zábavný odpad, který snad nemohl vymyslet nikdo příčetný. Tohle patří k těm počinům, před kterými by se divák nejradši zahrabal pět metrů pod zem, ale z nějakého důvodu je přímo hypnotizován děním na obrazovce a nemůže se od ní odtrhnout. U Teletubbies to platí trojnásob, prtože tohle se jen tak nevidí. Pochopil bych, kdyby se tam vyskytovala nějaká reálná, byť lehce stylizovaná stvoření důvěrně známá dětské mysli, ale čtyři kříženci mezi makakem a žížalou působí spíše odpudivě až mírně děsivě. Navíc v jejich podání získává úsloví "opakování matka moudrosti" zcela nový a neskonale obludný rozměr. ()

Reklama

Falcor 

všechny recenze uživatele

Něco jako "Čelisti" pro dospěláky - chytnou a nepustěj. Ty menší samozřejmě. Já jsem na to asi již trochu starej. Anebo jsem do toho ještě nedospěl (plánuji tak po své osmdesátce). Těm nejmenším, dosud nerozumným (s tou mentální vyspělostí diváků zajisté celý produkční štáb kalkuloval nejvíce) capartům se to líbí, to je hlavní. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pořad opravdu jen pro hodně malé děti. Dospělí by se měli vyhýbat obloukem nebo si po čtvrtém zopakování téže věty půjdou nalít panáka. Dvojitýho. Vzkaz polským psychopatům (jé, pardon, já chtěla říct věřícím): To, že má mužská postavička v barvičkami přesyceném seriálu červenou tašku přes rameno, ještě neznamená, že je gay.;-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdy už konečně všichni pochopí, pro jakou věkovou skupinu je seriál určen a že české dabingové studio nezjistilo, že na chlup dvě stejné scénky mají být ve dvou různých jazycích? Malí předškoláci a předmateřinkáči mají tak ve světě možnost pochytit základy druhého jazyka stejně rychle jako toho mateřského. Nic víc, nic míň. Takže se buďto vžijte do role vychovatele, který používá "Teleblbíky" na zvládnutí výslovnosti jednotlivých hlásek a barev, například, nebo zapřemýšlejte o tom, jak ideální by bylo, kdyby se jeden panák jmenoval třeba Rára a společně si servírovali rohlíky. Lokalizace se podceňovat nemá. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (20)

  • Po prvých epizódach Teletubbies chodili sťažnosti od rodičov na ich strašidelný výzor, desivé zvuky a hrôzostrašné pokriky. Cieľová skupina škôlkárov pri nich trpela pocitmi úzkosti, preto sa filmári rozhodli pretočiť hororové sekvencie tak, že do deja zakomponovali vtipné zvukové efekty a dialógy prepísali tak, aby vyzneli ako priateľské doberanie. (Raccoon.city)
  • Každá postavička symbolizuje jinou rasu. Tinky Winky představuje Evropany, Po Asiaty, Laa Laa Indy a Dipsy Afričany. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)
  • Nikky Smedley (Laa-Laa) sa k úlohe v seriáli dostala vďaka inzerátu v novinách. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama