Reklama

Reklama

Vikingové: Vzestup a pád

(seriál)
  • Velká Británie Vikings: The Rise and Fall
Velká Británie, 2022, 4 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jejich moc v průběhu 300letého rozkvětu rostla a svět byl svědkem nelítostného rozpínání vikinských území. Vikingové se pouštěli do válek a nájezdů vedených z moře a prosluli svou krutostí a vlastním morálním kodexem. Šíření jejich vlivu bylo doprovázeno krveprolitím a z těchto mužů ze severu se tak brzy stal nejobávanější lid v dějinách. Jejich příběh byl však vždy vyprávěn jednostranně z pohledu jejich křesťanských obětí. Nyní na základě detailního zkoumání mýtů a ság a díky analýze bioarcheologických nálezů můžeme zjistit, kdo Vikingové skutečně byli. (National Geographic)

(více)

Recenze (4)

Joachim36 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji dobře udělaný dokument. Je to tak akorát podrobné, aby se v tom člověk neztratil, přitom dost akurátní a dokumentární zkratka tak příjemně kopíruje naše současné poznání o těchto Seveřanech. Občas jsem si říkal, že některé infografiky mohly být o něco lepší, ale to je asi jediné negativum, které mě napadá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobnosti o Vikingoch, podrobnosti aj toho, čo sme videli v známom seriáli Vikingovia. Objavujú sa tu tie isté mená ako Ragnar, Harald, Ivar či Floki, ale dáva sa tomu šmrnc reality. Postupne seriál skĺzava do čoraz väčšej odbornosti a bežného diváka môže začať nudiť, nakoľko sa tu objavuje stále menej pikošiek či zaujímavostí. Dokument je vecný, ide do hĺbky v konkrétnych témach, ale nepokryje absolútne všetko. Každopádne nie je len vernou kópiou dokumentov, ktoré sme o Vikingoch už videli. ()

Reklama

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument, nicméně pokud se o danou dobu, podobně jako já, také zajímáte, nic moc nového se nedovíte. Některé informace nejsou dost konkrétní a některé hrané scény se opakují. Beru to ale jako skvěle ucelený odrazový můstek pro případné zájemce. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama