Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (377)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než se Brad Bird upsal Pixaru, natočil svůj vysoce osobitý projekt, který se však bohužel nedostal do širšího podvědomí divácké obce. Na jednoduchém scénáři patetického přátelství 50-ti metrového robota a osamělého kluka, jsou skvěle navinuté motivy období 50-tých let, závodů ve zbrojení, strach z rudé jaderné hrozby, prvního dobývání vesmíru, ale taky období, kdy na nočním stolku každého kluka ležely sešity s dobrodružstvím Supermana. Nic z toho Bird neopomněl a výsledek je naprosto ohromující směsí, která se v žánru animovaného filmu pro děti jen tak nevidím. Možná právě proto jej ocení spíše dospělí než samotné děti, kterým by jistě nebyl po chuti ultramilitantní závěr, který však k tomu všemu patří, jelikož robotovu charismatu, které je přímou měrou nasáklé „dabingem“ Vina Diesela, zřejmě neodolá nikdo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Něco z E.T., něco z čísla pět, něco z Buratina. A protože všechny předobrazy jsou milé a mám je ráda, líbil se mi i železný obr. A ano, i se svou výškou jsem mu odpustila trestuhodný fakt, že je tak strašně velký. Kdyby byl jen tak akorát, mohl by sice být pořád ze železa ale už by to nebyl obr, tudíž by se z tohoto příjemného animáku stal nehorázný blábol. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Klasika, na ktorej som vyrastal... Príbeh jedného chlapca a jedného opusteného gigantického robota, ktorý si získal mnoho fanúšikov a som skalopevne presvedčený, že nikdy nezostarne a stále bude patriť medzi najobľúbenejšie animované rozprávky. ako sa vraví, stará láska nehrdzavie... Pre tých, čo nevedia, jedná sa o famózny celovečerný debut režiséra Brada Birda (na Amazing Stories spolupracoval so Zemeckisom), na ktorý sa jednoducho nedá zabudnúť... Ako píše Tsunami_X, je to jednoducho masterpiece. A vždy ma emocionálne roztrhá. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz uz chapem, preco tento animak mnohi uzivatelia v komentaroch porovnavali s E.T. mimozemstanom. Namet je skutocne podobny, su tam vesele, smutne i napinave situacie, ktore k tymto animovanym filmom vzdy patria a preto je tento pribeh opät tak nadherny, ako uz spominany Spielbergov film. Mozno len hudba Michaela Kamena uz nie je tak krasna ako hudba Johna Williamsa v E.T., ale aj Michael Kamen sa snazil a dodal filmu krasny smrnc. Brad Bird ako reziser sice nema bohatu filmografiu, ale vdaka filmom ako RATATOUILLE (2007) alebo UZASNAKOVI (2004) nikdy na jeho meno nezabudnem a preto ma o to viac prekvapuje, ze na rok 2011 ma rezirovat stvrtu cast MISSION: IMPOSSIBLE samozrejme s Tomom Cruisom... 05.07.2010 ________ Eli Marienthal - (Hogarth Hughes) +++ Jennifer Aniston - (Annie Hughes) +++ Vin Diesel - (Železný obor) +++ Christopher McDonald - (Kent Mansley) +++ Harry Connick Jr. - (Dean McCoppin) +++ John Mahoney - (Generál Rogard) +++ M. Emmet Walsh - (Earl Stutz) +++ Hudba: Michael Kamen +++ ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Splnění mého dětského snu a mnohem víc... na druhé shlédnutí člověk odhalí řadu detailů, kterých si prve třeba nevšiml a film tak v jeho očích ještě stoupá. Železný obr je promyšlený a neuvěřitelně emotivní - v závěru jsem měl slzy na krajíčku a to i napodruhé. Navíc já jsem technický typ. Nejlepší animák všech dob."Žádné horory, Hogarthe!!!" ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Postavy Franka a Ollieho (personálu ve vlaku), jež Kent zpovídá po vykolejení vlaku, jsou karikaturami Disneyho kreslířů Franka Thomase a Ollieho Johnstona, kteří své postavy také nadabovali. (D3VIL)
  • Speciální DVD edice obsahuje osm vymazaných scén: 1. úvodní scénu s velkou lodí plující v oku hurikánu, kde se pasažéři stanou svědky Robotova "příletu"; 2. další scénu Hogartha ve škole; 3. rozhovor mezi Hogarthem a jeho matkou o smrti Hogarthova otce po scéně v elektrárně; 4. další část duelu inteligence mezi Hogarthem a Kentem; 5. scénu u táboráku s Hogarthem, Robotem a Deanem; 6. scénu Annie a Deana v jídelním voze; 7. noční můru Robota o jeho původu; 8. scénu Hogartha a Robota zapojujících se do závodu. (D3VIL)
  • Titulek v novinách, jenž čte Dean McCoppin ("Disaster Seen as Catastrophe Looms"), je podobný tomu z Lady a Tramp (1955), kde jej čte Jim Dear a také titulku z Fun and Fancy Free (1947), kde noviny čte Jiminy Cricket. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama