Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu že ve své době tohle znamenalo návrat Eddieho Murphyho. Scénář filmu je rozhodně zajímavý. Nápadem je natočit film s hvězdou akčních filmů aniž by o tom dotyčná ikona cokoliv tušila. Občas stačí čekat kdekoliv ve křoví nebo na podzemním parkovišti na své záběry. U filmu jsem se místy bavit, ale je škoda velké nevyrovnanosti. Režisér Frank Oz mě nikdy nějak vyloženě neseděl. Robert Downey Jr. i přes svou pidi postavu těžko přehlédnutelný. PS: Dostal jsem vás čůr.ci! 55% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tohle musí každý filmový nadšenec vidět. Nepotřebujete vlivné producenty, kvalitní herce ani profesionální štáb a přesto můžete natočit trhák. Stačí jen nadšení, kreativita a lidi, kteří věří tomu, že víte, co děláte. Ten na konci obdržený hollywoodský scénář je opravdu dokonalost sama. Tohle obdržet, tak už oprašuju poličku na Oscara. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celková myšlenka se mi i po letech líbí a je hezké, že je možné udělat něco takového, funkčního, natočit film s hercem, aniž by věděl, že je hlavní postavou. Jenže si myslím, že bylo možné z tohohle vytřískat trochu víc než jen dvojroli pro Eddieho Murphyho, který se v té druhé v podstatě jen pitvoří. Potenciál to mělo větší. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Asi poslední dobrá komediální role pro Murpyho. Hraje zde opravdu skvělě tu rozdílnou dvojroli. Heather Graham tu hraje herečkou, která svou kariéru řeší přes postel. Nápad filmu je velmi originální. Murphy tu hraje opravdu skvěle - jak nabubřelého známého herce, tak prosťáčka, který se chce stát poslíčkem :-) Nejlepší scéna je na konci a přebíhání dálnice, to jsem fakt nemohl ani dýchat :-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)
  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)
  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)

Reklama

Reklama