Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Především Steve Martin ukazuje, že když chce dokáže napsat opravdu vtipný scénář a Eddie Murphy ukazuje, že když chce, umí hrát. Jeho dvojrole je výborná. Krásnou děvkoidní roli má Heather Graham. Základem je ovšem Martinův brilantní scénář s úžasnými dialogy a gagy. A závěrečný film Padělané kabelky a ninjové stojí taky za to. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Frank Oz /Spinavi, prohnili Lumpove, kdo s Koho/ je len priemerny reziser, akych po svete behaju cele desiatky. A v roku 1999 uz Eddie Murphy dokonale vyhasol, a tocil len priemerne komedie - to je pripad Bowfingera - ale potom len podpriemerne hrozy. Tu mu nastastie prihrava uspesny komik Steve Martin, ktory ma komedialny talent, takze divak sa obcas dobre zasmeje. Namet je dobry, scenar slape naplno, a hoci je Oz len rutiner, toto sa praveze podarilo. 69 % ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie! Kde by dnešní film byl nebýt průkopníků a nadšenců typu Eda Wooda, Lloyda A. Simandla nebo Zdeňka Trošky? Tihle lidi to nemohli dělat pro prachy, musela je oslepit jen láska k pohyblivým obrázkům. Tady je přesně vystiženo, jak funguje produkce a výroba B-filmu. Věčný nedostatek peněz, šestákové scénáře k poblití, neumětelští herci bez talentu, zlatokopky na postupu. Frank Oz si ale neutahuje škodolibě nebo jízlivě, snaží se o osobitou poctu ve stylu natáčení filmu o filmu. Hollywoodský systém dostane od něj přes držku skrze traumatizovanou hvězdu, která si svoje švestky v hlavě neurovná bez scientologické církve. Nejvýstižnější scéna je ta, kdy zděšený Bowfinger oznamuje svému štábu, že začínají točit... A kdo měl největší talent? Rozhoduji se mezi dvěma Mexikánci - asistentem kameramana a jedním podržtaškou, kterému se líbil Občan Kane :) ()

cross 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl sice mírně zklamán, ale dáte-li filmu šanci, postupem času se dostaví ta správná "ozovina". Perfektní vtipy, komické výkony i samotný námět filmu vás zaručeně pobaví. A budete-li koukat na film trošičku zpatra jako na nevázanou částečnou parodii na všechny akční filmy a potažmo i na samotný Hollywood, pak se zaručeně pobavíte ještě o trošičku víc... Klidně se přiznám, Bowlfingerův film by jsem chtěl opravdu vidět, zvláště ten, který začal točit na Thaiwanu - asi bych ho pak označil za novou formu umění;o) ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Mírnější doladění a byl bych ochotný tam těch 5* klidně nasadit. Originalita rozhodně nejde stranou, možná že námět a základní děj jsou obyčejné, ale průvtipné události obmotané kolem toho jsou geniální. MÍSTY JSEM SE KLÁTIL K ZEMI SMÍCHY!!! Opravdu některé pasáže jsou nesmírně okořeněné. Pár pravdivých faktů+Steve Martin a k tomu mu sekunduje perfektní Eddie Murphy = Trhák pana Bowfingera. -8/10- ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)
  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama