Reklama

Reklama

Kage no džicurjokuša ni naritakute!

(seriál)
  • Japonsko Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute! (více)
Trailer 1
Japonsko, (2022–2023), 12 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Daisuke Aizawa (kniha)

Kamera:

Gaku Hiróka

Hrají:

Seiičiró Jamašita, Kana Hanazawa, Asami Seto, Inori Minase, Ai Fairouz, Hisako Kanemoto, Reina Kondó, Suzuko Mimori, Jóko Hikasa, Ajaka Asai, Rina Hidaka (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Minoru Kagenó nikdy nechtěl být hrdinou nebo padouchem, jeho snem totiž bylo být tím nejdůležitějším mužem v pozadí – šedou eminencí, která tahá za nitky a určuje směr celého příběhu. Proto se vždy snažil vypadat jako normální student a na první pohled nijak nevyčnívat. Potají se však cvičil v nejrůznějších bojových uměních, vzdělával se ve všech možných oborech a po nocích se maskován snažil měřit své schopnosti s nejrůznějšími kriminálníky. Dokonce se mu podařilo zachránit i jednu ze svých spolužaček, ale nebylo mu to nic platné, protože o pár dní později ho porazil kamion a Minoru zemřel. Mladík byl však reinkarnován do jiného světa, kde vládne magie, díky které se člověku otevírají nové možnosti. A tak se Cid Kagenó, jak si mladík nyní říká, vydává podruhé za svým cílem stát se tím mocným mužem v pozadí, který bude určovat běh dějin.
Jeho nový příběh začíná obyčejným setkáním s jednou nemocnou elfí dívkou, kterou vyléčí a následně jí namluví, že celý svět potají ovládá strašlivý kult Diabolos a že pouze jeho tajná organizace zvaná Shadow Garden ho může zastavit. Elfská dívka proto přijímá nové jméno Alpha a začíná pro Cidovu organizaci rekrutovat nové členy. Bohužel příběh, který si mladík vymyslel, je ve skutečnosti až příliš blízko realitě, která se v tomto světě odehrává, a tak se Cid nevědomky opravdu zapletl do velmi nebezpečné hry mocných a jeho sen se tak začne plnit mnohem dřív, než měl v plánu… (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele gumbo k tomuto seriálu (3)

Kage no džicurjokuša ni naritakute! (2022) 

Spoustu lidí bude tohle anime mást tělem a mě taky nějakou dobu trvalo, než mi došlo na co se to vlastně dívám. Podobně jako si hlavní hrdina hraje se všemi okolo, hrají si i autoři s divákem. Aby jste pochopili jak, tak musíte si nejdříve uvědomit co tohle dílo vlastně je. Je to parodický!! shounen. Ale není to ta na první pohled viditelná parodie jako třeba Gintama. Tady se to snaží být "chytřejší" a utahovat si z toho světa shounenů, fantasy, isekajů atd. trochu podvratnějším způsobem. A to tím, že to většinu času tváří až zatraceně vážně a většina postav se i vážně chová. Bohužel to podle mě úplně neumí najít ten správný balanc a mě tenhle způsob (celé první dvě série) úplně neseděl. Na druhou stranu produkční kvality jsou vysoké, takže se na ty mnohdy absurdně přestřelené souboje dobře kouká a všechno se to (od dabingu přes hudbu) dobře poslouchá. A abych nezapomněl, tak všechno je to zabalené do hodně, ale opravdu hodně, fan-servisu. Je to prostě taková ta věc, u které je lepší vypnout a počkat si na souboj nebo na nějaký povedený vtípek (těch tam na rovinu zas tolik není). Víc od toho nečekejte a možná se budete i bavit. Já se příliš nebavil, ale úplná nuda to také nebyla. Tento způsob parodie, zdá se mi být poněkud nešťastným 65% ()

Season 1 (2022) (S01) 

Mám s tím pár problémů: 1. Hlavní postava je všemocná a nezničitelná, tudíž jí nikdy nic nehrozí. 2. Všechny bojovnice Shadow Garden jsou nezničitelné a tudíž jim nikdy nic nehrozí. 3. K čemu potřebuje nezničitelný Shadow Lord krytí jako tuctový Cid? Proč ze sebe potřebuje dělat ňoumu a slabocha? Co mu to přináší? Proč jen nechodí ve stínech a neovládá tu svou nezničitelnou organizaci? 4. Má ten svět nějaká pravidla nebo ukotvení? Proč to chvíli vypadá jako středověká fantasy, chvíli jako současnost? Přes tyhle výtky to má skvělé production values, vedlejší postavy jsou zajímavé a rozkrývání lore je příjemně tajemné. Potenciál do budoucna tam je, uvidíme kam se to případně posune. 65% ()

Season 2 (2023) (S02) 

Vzhledem k tomu, že to je v prvé řadě čistý fan-servis a ve druhé řadě parodie, tak první část naprosto selhává, jelikož se to až příliš utápí v tom přestřeleném ultravážném loru (vlastně ani nevím jak to přesně popsat). V druhé půlce už to přehrávání není tolik, ale i tak mi tam nějak schází lepší balanc a ukotvení co to má vlastně být. Nebo mi možná nesedí tenhle styl humoru, kdy se to hodně staví na tom, že se ze všech zúčastněných dělají podřadné figurky, které jsou neustále klamány a žijí v iluzi. Ale nakonec to pěkně uteklo a skoro tam chyběly ty momenty masochistické momenty ponižování, které byli v první sérii, což je rozhodně plus. Jinak asi žádná změna oproti první sérii. Vše je tak nějak průměrné, krom animace a hudby, které jsou nadprůměrné. 65% ()

Reklama

Reklama