Reklama

Reklama

Zdola

  • angličtina From the Bottom
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Již před pandemií žilo v České republice téměř 24 tisíc lidí bez domova. V následujících měsících se s bytovou nouzí kvůli růstu nezaměstnanosti začala potýkat řada dalších Čechů. Jejich realitu na vlastní kůži zakouší také Filip, pražský student sociální práce. Protagonista bezprostředního videodeníku natáčel v ulicích Ústí nad Labem. Během parných dnů se jeho existence scvrkla na hledání místa, kde by se najedl a přespal. Narůstající únavu a apatii prosvětlují krátké okamžiky radosti z projevů lidské solidarity nebo teplého jídla, které v daných podmínkách nepředstavuje samozřejmost, ale podmínku přežití. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument jsem si vyseděl 2 hodiny místo. Opravdu 😄! Hlavně proto, abych se tam dostal za bráchou, který dělal porotce. Vyplatilo se to z toho důvodu, že jsem tam byl s ním, ale jinak jsem čekal od Zdola něco víc. Ano, kamera byla zahrabaná tak, že šlo vidět, že se o fake nejedná a zároveň jsme měli divácký zážitek. Myšlenka projektu je taky smysluplná. Ale bohužel to dost kazí hlavní představitel Filip, který svým přístupem připomíná, jak řekla jedna divačka z publika, Pražáka, který si udělal týdenní sociální experiment v kůži bezdomovce a baví se tím. Jeho projev začal být po několika minutách dost pustý, protože opakování slov vole, ty bláho, hustý, no omrzel a vznikala mi jakási averze k hrdinovi dokumentu. Korunu tomu dosadila debata po dokumentu, kdy Filip mluvil hrozný kecy o tom, jaký bezdomovectví je, zatímco vedle něho stál skutečný bývalý bezdomovec, kterého si pozvali na pódium s sebou. Debata byla nekonečně dlouhá a jejich projev bylo složité poslouchat, protože se neustále opakovali, mluvili rádoby fajnšmekrovským slovníkem a snažili se působit strašně chytře a vzdělaně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Take jsem vystudoval socialni praci a socialni politiku na prazske Filosoficke fakulte se zkouskou z prace s lidmi bez domova, ale praci s touto skupinou se vyhybam. Jeden se na druheho podiva zle a ten ho hned zmlati. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní nevkus týpka se syndromem hlavního hrdiny, kterej dělá týden uprostřed léta cosplay bezdomovce v naprosté mánii sebedojetí a sebeobětování. Nulová sebereflexe v diskuzi po filmu, kdy on i režisérka věří, že tímhle krutým divadlem nalezli pravou autenticitu, byla fakt na hraně toho, co unesu, aniž bych se poblil. Hlavně že aspoň na tu diskuzi po filmu pozvali i člověka, kterej si opravdu prožil život na ulici. Ten kontrast bolel. Fakt nechápu, jak můžou stát vedle něj a pronášet fráze typu "Teď vím, jaké to je". Tohle vypadá jak mockument parodující špatné, do sebe zahleděné filmaře. Fakt hořký vtip tohle. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama