Reklama

Reklama

Defekt

(studentský film)
Krátkometrážní / Experimentální
Česko, 2022, 4 min

Obsahy(1)

Snímek Defekt se skládá z 5 pomyslných kapitol, spolu vzájemně souvisejících, rozdělených do 12 dílů, které jsou ve filmu různě promítnuté. V základu pojednává o tom, že pokud se něčeho snažíme zbavit hrubou silou, nedopadá to dobře. Dále hovoří o lidech a jejich celoživotním hledání, které je přitom někdy na dosah ruky. Zobrazuje také, že pokud je dítěti jakkoli ublíženo v útlém věku, promítne se to na celý jeho život. Následně symbolicky zdůrazňuje lidské emoce a nakonec metaforicky přirovnává lidskou melancholii k ledu, jenž je sice křehký a studený, ale zároveň hbitě zdolatelný. (Jan.Patzak)

(více)

Recenze (4)

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

Myšlenka díla je hluboká...až na samé dno dohlédnouti nelze... no, nějak tak bych toto dílo vystihl v duchu jeho samého. Mám pocit, že více než filmu se dílo blíží jakémusi videoartu, ale k surrealismu, kterým se ohání v titulkách má z mého pohledu poměrně dost daleko. Osu vyprávění zde tvoří série veršů, které jsou sice pěkné, ale mám pocit, že doprovodný obraz je dosti prvoplánový a jeho hlavním úkolem je dojímat diváka, což ve výsledku vede k tomu, že to celé vypadá jako bezduché plácání, které je ale přece "hrozně umělecké". Po zhlédnutí mám pak pocit, že autor se tak moc snažil vyjádřit své myšlenky a tak moc se snažil být jiný, originální, svůj a umělec, až mu z toho vznikla bezduchá fraška s nulovou výpovědní hodnotou. ()

fantassia

všechny recenze uživatele

Hvězdného hodnocení se zdržím. Jistě to autorovi dalo mnoho práce a námahy, opravdu si považuju hezké záběry z přírody, v tom točení přírody bych i doporučila pokračovat. Co se týká obsahu, já nejsem příznivcem takového pro mě planého zevlování, chtělo by to nějakou akci při práci ledy tají nejlépe, tak bych to viděla udělat ohniště, naštípat dřevo, chytit rybu, nasbírat byliny, upéct mňamku a ono to dostane trochu dynamiky, no ale každý jsme jiný, že ano, tak hodně štěstí do další tvorby.... ()

Reklama

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní film. Ale po technické i dějové stránce je to hodně povedený film. Určitě si ho někdy pustím znovu. Dal bych tomu 4,5*, ale jelikož to na ČSFD nejde, dám tomuto filmu 4*. Jen tak dále. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama