Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesionální zloděj a jeho tým expertů chystají obří akci – loupež půl miliardy dolarů ve zlatě z trezoru na palubě letadla 12 kilometrů nad zemí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle jsem si představoval, že vypadá film podle scénáře vygenerovaného umělou inteligencí. Takže samozřejmě nechybí mezinárodní tým (asiatka opět jako hackerka), opakování doslova všech žánrových klišé a do toho ještě kupa logických nesmyslů a náhod, které nechtěně nahrazují humor, který umělé inteligenci ještě moc nejde a vyloženě tady chybí. Což je škoda, vzhledem k účasti Kevina Harta, ale i tady je zkrátka vidět, že mu více sedí buddy movies. Lift je tak bohužel další z řady neoriginálních žánrovek, která po pár hodinách upadne v zapomnění. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Neběželo to ani 3 minuty a na obrazovce se už vystřídaly všechny rasy, pohlaví, náboženství a na beton i sexuální orientace. Pokaždé, když vidím takhle krečovitou snahu o povinnou diverzitu je mi jasné, že se role vybíraly podle všeho možného, jen ne podle toho jestli má někdo talent a schopnost hrát/psát/režírovat. No nespletl jsem se. Přestože film je o třídu méně debilní než třeba Argylle, člověk nestíhá zírat na tu haldu logických nesmyslů (zlato neutronu akrobatické kousky, ale drcnutí při přistání okamžitě… aby odlehčil letadlo pro náklad 10 tun, nechá zabit chlapa co má max 90kg… a to je jen špička ledovce) v už tak debilním scénáři (zatčení Jorgensena mě vyloženě rozesmálo). Samozřejmě ten tabulkový casting… Některé postavy jsou vyloženě otřesné (Leviatan). A závěrečný twist? Ten stál film jednu hvězdičku. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto snímku je snad úplně všechno špatně, a ve výčtu všech těch negativ nemohu začít ničím jiným, než složením týmu, jelikož se v první řadě jedná právě o týmovku. Jeho složení je v tomto filmu totiž doslova podprůměrné, a to dokonce v obou ohledech, tedy jak co se týče postav, tak i castingu, samozřejmě na čele s Kevinem Hartem, což je tedy především tajtrlík, občas vtipný, většinou ale trapný, každopádně ve vážnější poloze je to z jeho strany vždy katastrofa a pokud se má chovat seriózně a dokonce jako ústřední akční hrdina po celou dobu, tak jako pardon, to je ale dokonalá tvůrčí sebevražda, která celý film posílá rovnou do sebeparodických vod, a už jen z tohoto pohledu nelze brát Lift prostě vůbec vážně. Gugu Mbatha-Raw jako jeho společnice je pak stejně jako v naprosté většině svých filmů i zde naprosto nevýrazná a nezajímavá, dále Vincent D´Onofrio nevyužitý, Jean Reno jako ústřední záporák nudný, Sam Worthington úspěšně pokračuje ve strmém kariérním pádu, no a zbytek nestojí radši ani za zmínku, zkrátka banda absolutně o ničem. Dalším znehodnocujícím prvkem je zápletka, ze které když vyjmu neuvěřitelnou hromadu fakt naivních nesmyslů, tak zbývá už jen sled tuctovosti, předvídatelnosti, hlouposti, otravnosti a vyvrcholením je pak úplný závěr, ve kterém se protne vše výše zmíněné do jedné velké žumpy a je to skutečně už tak akorát na hození šavle. Atmosféra, napětí, emoce, nic z toho se tu pak pro jistotu nevyskytuje vůbec, což se ovšem překvapivě týká i humoru, který jsem přeci jen právě minimálně vzhledem k účasti Harta očekával, každopádně ani nic vyloženě vtipného se tu i přes neoddiskutovatelnou odlehčenost celého filmu skutečně nevyskytovalo, takže žánrové zařazení komedie je též vyloženě zavádějící. A jelikož mě ani trochu neoslovila ani akce a ani efekty, tak já v této podívané nenacházím opravdu ani jedno jediné pozitivum, které bych tu mohl zmínit, což ve výsledku znamená jediné. Každý se tomuto filmu vyhněte velkým obloukem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

F. Gary Gray sa pokúsil o ďalšiu príjemnú heist odychovku v štýle Italian Job. Síce sa zase pozrieme do Benátok, ale to je zhruba všetko, čo majú tie filmy spoločné. Postavy sú hrozne nevýrazné. Jak tím zlodejov, ktorých vedie nepochopiteľne absolútne utlmený Hart, tak aj znudený záporák Reno, ktorý asi zarába už len na dôchodok. Motivácie postáv sú nulové. Humor chýba, akcia tiež. Len sa tam neustále kecá a striedajú sa lokácie. Aspoň že sa to točilo v exteriéroch a nie v štúdiu ako minulé "pecky" od Netflixu. Celkovo strata času. 2/10. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Začátek ve stylu Mission Impossible v Benátkách opravdu dobrý. Jenomže potom bohužel scénáristé nakreslili naprosto nevěryhodnou konstrukci, kterou totálně dorazili nesmysly s neviditelnou soukromou stíhačkou, pardon tryskáčem. O rasové korektnosti už zde byla řeč, já bych si toho snad ani nevšiml. Nejhorší role Jean Reno a Sam Worthington. ()

Galerie (297)

Zajímavosti (9)

  • Film má určité podobnosti so skorším filmom režiséra Graya Lúpež po taliansky (2003). Všetko sa začína v Benátkach prenasledovaním člnov a hlavnou lúpežou je kradnutie tehličiek zlata. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od februára do mája 2022 v Taliansku (Benátky, Terst, zámok Miramare), Severnom Írsku (Belfast, Harbour Studios, Bangor) a Anglicku (Londýn). (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť 25. augusta 2023, bol však odložený na január 2024 v dôsledku štrajku SAG-AFTRA v Spojených štátoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama