Reklama

Reklama

Robot Radius

(divadelní záznam)
Taneční / Hudební
Česko, 2023, 45 min

Obsahy(1)

Robot Radius, postava z Čapkova dramatu R.U.R., se po sto letech vrátil na divadelní jeviště. Vědeckotechnický rozvoj od Čapkovy doby značně pokročil. Radius je vyzván umělou inteligencí, která opanovala svět, aby postoupil na vyšší úroveň existence. Jeho přechod do nové dimenze současně dokončí odstranění lidstva z planety Země. Kompozice pro pohyb, hudbu a umělou inteligenci inspirovaná hrou K. Čapka. Hrají R. Vizváry a M. Pavlíček. Představení Laterny magiky, které reprezentovalo ČR na Všeobecné světové výstavě EXPO 2020. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Robot Radius zaujme především samotnou sci-fi myšlenkou a pak vizuálem. Efekty, hraní si se světlem, moderní technikou atd. To vše dohromady je působivé. Na druhé straně se mísí tanec s pohyby robota, což mi dohromady moc nešlo a hudba Michala Pavlíčka, ač jinak kvalitní, je na konci už trochu moc, neboť vlastně hraje neustále. Do divadla bych na to asi nešel, ale na jedno podívání je to zajímavé. Už kvůli úvaze, že děj navazuje na pesimistický konec Terminátora. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Výtečné spojení moderního tance, živé hudby, počítačové a audiovizuální techniky s umělou inteligencí, ani nevím, jak všechny prvky pojmenovat. Viděl jsem i přímo na scéně Laterny Magiky, kde to kouzlení bylo snad ještě magičtější než z obrazovky. V TV je člověk už zvyklý na různé počítačové triky a hned tak něco ho nepřekvapí. Když se to ale odehrává naživo přímo před vámi v reálném čase, zůstává rozum až stát. Pavlíčkova živá improvizace vše kongeniálně ještě umocňuje. Umělecký zážitek par excellence. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Hm, ačkoli do divadla bych na výrazový tanec nešel, tohle bylo poutavé. Velice zdařilá hudba, která vtáhne do děje a nepustí, pěkně zakomponované světelné a vizuální efekty. Jen jednou, dvakrát, mne napadlo, že je to docela dlouhé... 3,5* ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama