Reklama

Reklama

Afrika z výšky

(seriál)
  • Velká Británie Africa from Above
Velká Británie, 2022, 8 h 20 min (Minutáž: 50 min, Alternativní 3x50 min, Televizní verze: 91 min)

Hrají:

Nimmy March (vypravěč)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Podívejte se na obyvatele, města a přírodní krásy Afriky z úplně nového úhlu. Zvedli jsme naše kamery do výše ptačí perspektivy, čímž vám chceme pomoci vidět tento mimořádně zajímavý světadíl tak, jak jste jej dosud ještě neviděli. Tento seriál je výrazem úcty k Afričanům žijícím v rychle se rozvíjejících státech, a navíc ukazuje divákům z oblohy pozoruhodný svět nejdivočejších zvířecích druhů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (6)

Keňa (2022) (E02) 

Úchvatný výlet na České televizi. ()

Ghana (2022) (E03) 

Překrásná komentovaná prohlídka země. Stejné schéma jako jinde zvířata nahnaná do pár rezervací a národních parků a mezinádorní kapitál, kroužící akcionáři po celé zeměkouli kvůli rentě jako zde třeba v případě těžby soli. ()

Uganda (2022) (E05) 

Kajakář na Modrém Nilu patří do špičky. Dokument na České televizi. ()

Zambie (2022) (E07) 

Nejvíc se mi líbil národní park Kasanka s původními lesy. Neřeklo se, proč tam ještě nenaběhli Japonci s motorovkama jakoo v Amazonii. ()

Mosambik (2022) (E08) 

Z celé série Afrika z výšky jediné nižší hodnocení, které není ve vysokých červených číslech. Řekl bych odpovídá. Filmaři sice dělají co mohou (třeba uprchlá koňská farma do Mosambiku k moři provozující pro turisty plážové vyjížďky na koních), ale většina země je nudně fádní. Nejpěknější je odlehlá a drsná obast v povodí řeky Zambezii. Řeka naštěstí není splavná, takže země se ekonomicky nerozvíjí obchodem s dalšími státy. Pěkný je také národní park Gorongoza, kde homo economicus zdecimoval zatím jen 30% původního pralesa a kde jsou nyní kávovníkové planzáže a snaha o znovuzalesňování. Deltu Zambezi zase spustošila občanská válka, kdy byla zvířata jednoduše vyžrána. ()

Kamerun (2022) (E09) 

Čekal jsem podle strmého populačního růstu vybydlenou krajinu, ale bylo to příjemné překvapení. Jestli tvůrci jen nevyzobávali rozinky. ()

Reklama

Reklama