Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak to je absolutní mega pecka. Neskutečně drzé a zábavné dílo, která si dělá srandu nejen z víry a věřících. Malý irskýostrov s pár obyvateli a jednou farou. Na faře spolu žijí: otec Ted, asi nejnormálnější, ale ohromně vtipný a zábavný, s plno hláškami na skladě a skvěle zahraný Dermotem Morganem. Otec Dougal je mnohem vtipnější a hloupější než Ted a ty fórky okolo něj jsou jiskřivé a nezapomenutelné. Nejlepší postavou seriálu ale je jednoznačně otec Jack, nerudnej a sprostwj dědek, kterej říká jen pár slov - feck off, chlast, ženský - ale to jeho ožralecký chování a to, jak pronáší svý hlášky, to je absolutně odrovnávací mega nářez. Nesmíme zapomenout na paní Doylovou, která je také pěkně ostrá... Father Ted patří k tomu lepšímu, co Britové natočili, pokud se to tedy vůbec dá odlišit. Tvůrce IT Crowd stvořil originální sitcom s neokoukanými postavami, zápletkami a prostředím. Hlášky jsou ukrutně vtipné, chování postav vtipně neskutečné, dialogy praštěné a šílené a ceý seriál je vypracován k naprosté dokonalosti. Hlášky feck off a další kydy otce Jacka nebo dialog Teda a Dougala na téma tři přání (viz lebowski) patří k tomu nejlepšímu, co seriál nabídl. Absurdní situace, ujeté postavy (chlapík s trikem Postřelil jsem J.R.) a celý seriál jsem si absolutně zamiloval a dost jsem se do něj zažral. Jednu vadu ovšem má - britové mají hodně, hodně moc lepších a mnou oblíbenějších sitcomů, ale i tak je to jednička žánru a méně než pět hvězd si to nezaslouží, víc ovšem ano. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná bomba, která vám namísto střepinami rozseká mozek a další vnitřnosti záplavou neskutečně debilního(bravurního) humoru. U mě aspirant na nejvtipnější sitcom vůbec. Každý máme nějaký ten filmový prostředek, kterým si pravidelně dobíjíme dobrou náladu, u mě je to Father Ted, a to je myslím nejsilnější kompliment, který mohu takovému dílu vůbec dát. 100% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná nejmontypythonovitější "neskečový" seriál, do něhož ani jeden z Monty Pythonů nezasáhl. Památná pro mě navždy zůstane scéna z vánočního speciálního dílu, kdy se banda knězů ztratí mezi regály dámského spodního prádla v obchodním domě. To je asi nejlepší parodie klišé vojenských filmů, jakou jsem kdy viděl. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než dát po první sérii maximum. Britský sitcom, jak má být, typický humor, který mě několikrát opravdu rozesmál na nejvyšší možnou míru. Otec Ted, hloupý otec Douglas a věčně napitý Jack, to je opravdu trojka, která se hned tak neokouká. Uvidíme, když tak po dalších sériích zařadíme do topky. Feck off! ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Prvotina G. Linehana, od nějž známe spíše seriály jako Black books nebo IT Crowd. Řekl bych, že kvalitou se umísťuje právě těsně mezi jeho novějšími skvosty. O něco lepší než IT, ale slabší než Black books (tam je to bez šance!). Z počátku jsem byl trochu skeptický, stejně jako u většiny podobných seriálů. Ale po pár dílech už jsem neměl pochyby. Britský humor mi je blízký a tady je ho ažaž. Hlavní postava Otce Teda je úžasná, a zdárně mu sekundují přihlouplý otec Dougal a vysloužilý a zároveň věčně nalitý otec Jack. Naprosto skvělé jsou vedlejší postavy, které většinou představuje jiný otec s velmi osobitou vlastností. Navíc mě vždycky rozsekají Tedovy načasované telefonáty :-). Výborný nápad ostrova Craggy Island. P.S.: Někde jsem dokonce viděl nadabovanou verzi, proboha ruce pryč od ní. Totálně zabíjí veškeré postavy i samotný humor. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Otce Teda si měl původně zahrát jeden ze spoluautorů scénáře, Arthur Mathews. Roli nakonec ale dostal Dermot Morgan poté, co jej tvůrci uviděli v jedné z jeho dřívějších rolí jako otce Trendyho. (HappySmile)
  • Videohra, kterou hraje otec Dougal (Ardal O'Hanlon) s otcem Damienem (Joe Rooney) v epizodě "Old Grey Whistle Theft", je "Street Fighter II" z roku 1991. Tato hra byla jednou z prvních akčních počítačových her pro Playstation či Nintendo a stala se velmi populární i u nás. (bubun)

Reklama

Reklama