Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Nedávam filmom slabé hodnotenie len preto, že "to nie je môj obľúbený žáner". Denník princeznej je jednoduchý, ničím nevýrazný filmík určený pre oddych. Ľahký, romantický, klasický, normálny, s dobrým koncom. Priemer. Nie je úplne trápny, hoci by v tomto žánri mohol byť. Príbeh určený nielen pre vianočný čas, ale aj na nedeľné popoludnie alebo obdobie domáceho liečenia, samozrejme hlavne pre ženy a dievčatá :) V dvojke mi však všetky tie intrigy a neprajnosť začali liezť na nervy po 5 minútach. ()

pleva odpad!

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane při sledování nenízkonákladového filmu, že děj neskousnu. Nevydržel jsem ani 15minut. Film je velmi výpravný, vyhráli si tu s pseudoreáliemi, ale zapomněli na děj. Tedy na smysluplný děj. Nevím, kdo je cílová skupina, ale viděl jsem málo podobně hloupých filmů. Škoda vynaložených prostředků. ()

Reklama

x_ander 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je ode mě nefér hodnotit typ filmu, který jde absolutně mimo mě. Ale když už jsem to viděl... Deník princezny je přesně takový ten typ romantické komedie, který nemá žádný přesah, táhne se odnikud nikam a během prvních 5 minut je Vám jasné, jak to skončí. Ale je tu jeden podstatný klad, a to moje milovaná Anne Hathaway, která film táhne dopředu a je vlastně jediným důvodem, proč jsem vydržel do konce. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka předčila všechna má očekávání, neboť byla příběhem jen o pohlavek horší než první díl. To co však ztratila kvalitou příběhu však dohnala vtipem a musím říci, že závěrečný projev byl i celkem dojemný, což už jsem vůbec neočekával. Já osobně jsem v tom moc romance nenašel, ale to vůbec nevadí, ba naopak. Jako komedie je to natočené skvěle a cast také dosazený do nejmenšího detailu dokonale. Kdyby zápletka s příběhem nebyla tak povrchní, neváhal bych se 4mi hvězdami. PS: Další překvapení, nečekal jsem, že uvidím Stana Lee ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $95,170,481Tržby Celosvetovo $134,734,481║ Umelina. Umelina ako všetky tie posledné filmy o nájdených/ objavených princeznách, či na druhú stranu vo svojom živote hľadajúce svoju podstatu bytia, a ako je zvykom to všetko zasadené nie v starých dobách ale v tej dnešnej. Príbehová tuposť nesmie chýbať, namyslenosť je samozrejmá, .... aspoň že sa dá pozerať na tú sympatickú Anne Hathaway ináč by sa na t fakt nedalo pozerať, režisérovi Garry Marshallovi vyšiel Pretty Woman a to je tak všetko od vtedy sa len plandžú po podobných zlátaninách. __UPDATE__ pozrel po dlhšej dobe v roku 2015 cez Vianočné sviatky a nakoniec som to lepšie zniesol a strávil, miestami pobavilo a herci sa dali zniesť /55%/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • První díl byl natočený podle knihy Meg Cabot, jež je zároveň i autorkou několika pokračování, která ale filmaře nezaujala, a proto si napsali původní scénář. (imro)
  • Člen parlamentu, který se ocitne uprostřed hádky dvou bratrů na setkání kvůli domovu pro sirotky, je písničkář Paul Williams. Jeho postava se jmenuje Lord Harmony. (imro)

Reklama

Reklama