Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

50%- Paige je cílevědomá Holka na roztrhání a z wisconsinských farmářských bot jí čouhají zbytky slámy. Svůj drahocenný čas dělí mezi přípravku na medicínu a barovou brigádu. Když jí zkříží cestu Pan Božský, lehkomyslný a myšlením těžkopádný dánský princ s falešným jménem a pravým komorníkem (a pražským bydlištěm:), našla by 10 důvodů, proč ho nenávidí, za pár minut. Ale jsme na minovém poli předvídatelné glukózové komedie, takže tyhle Velmi nebezpečné známosti vybuchují podél trati podle pravidel Lásky nebeské. Z Julie Stiles je Moderní Popelka, posléze Nevěsta na útěku a nakonec...možná přijde i titul. Akademický nebo šlechtický?:-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Dánsko není na královnu jako já zralé." Ach, ta zaostalá Evropa. Je to zvláštní svazek Evropy a Ameriky, na jednu stranu Američané považující se za ty progresivní, na druhou stranu stále pokukují po evropském lesku a kultuře. A Evropa se naopak považuje za kulturně nadřazenou, na druhou stranu dělá Američanům poskoka kdykoli si vzpomenou. No a asi tak podobně bych ohodnotil i ten ústřední pár, nevzhledná Američanka s rozsedlým obličejem a nevýrazný princ z nepohádky. Ale ty české lokace si ocenění zaslouží. Proti romantice jinak nic nemám, naopak, ale tady mi vlastně právě romantika chyběla. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádkovou romantickou komedii činí snesitelnou především J.Stilesová v roli emancipované studentky Paige. Její mdlý partner (nechce se věřit, že by měl být tím playboyem, za jakého jej vydávají tvůrci) je natolik podobný J.Francovi, až se skoro vyplatí sázka, kdo držel scénář v ruce jako první. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Princ a já patří bohužel mezi průměrné romantické komedie a důvodů je hned několik. Prvním je horkou jehlou ušitý scénář, který sešívá jedno klišé ke druhému, až je to kostrbaté (jeden příklad za všechny: Eddie se z floutka de facto přes noc změní v odpovědného mladíka). Dalším problémem je druhá půlka filmu, kdy režisérka bezradně přešlapuje na místě a děj se rozmělňuje. Třetím pak malá emoční náplň, kdy vás za srdce nevezmou ani scény, které by v romantické komedii měly (otřesy ohrožující „big love“). A moc to nejiskří ani mezi hlavními hrdiny: zatímco z Julie Stiles září velké charisma, její protějšek Luke Mably se na romantického hrdinu nehodí. Nesálá z něj totiž skoro nic. K tomu lepšímu, co Princ a já nabízí, tak vedle Julie Stiles patří role Eddieho sucharského sluhy (Ben Miller) a pro českého diváka i objevování miniroliček českých herců. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Kterak se ambiciózní dívka z amerického venkova stane dánskou královnou, o tom vypráví romantický film Princ a já. ● Pravda, romantika určitě nepatří mezi filmy, které bych se zaujetím vyhledával a tomu by mělo odpovídat mé hodnocení. Na druhou stranu, měl-li bych vybírat hodnotné filmy pouze z téhle kategorie, která pro významnou část populace tvoří hlavní zdroj televizní zábavy, postavil bych film Princ a já na jeden z nejvyšších stupínků. Princ Edward je v první části filmu správně nad věcí a ze studií či odpovědnosti modré krve si těžkou hlavu nedělá. Ovšem Paige Morganová je jiná, s hlavou plnou ideálů a životních ambicí se zdá, že jediná pro ni přípustná chemie je schována v laboratorních zkumavkách. Můj výsledný dojem ze sledování filmu zhatilo počasí: 10 minut sledování filmu - 10 minut reklamní blok na Nově - 10 minut vypnutý proud a tak stále do kolečka. Naštěstí se jednalo o mé již druhé sledování filmu po několika letech a hluchá místa jsem si mohl snáze domyslet. ║17.10.2010║ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V záběru, kdy se Paige (Julia Stiles) s Edwardem (Luke Mably) procházejí po náměstí, je možné vidět česká auta Škoa Fabia. (tyna97)
  • V předcházejícím filmu scénáristky Katherine Fugate Carolina také hrála Julia Stiles. (imro)
  • Během přestávky na filmové zkoušce v Torontu si Luke Mable a Ben Miller vyrazili do hotelu Four Seasons a chovali se jako postavy, které hráli ve filmu. Přesvědčili všechny, že Mably je dánský princ a žádali si čaj, koláče a šest číšníků. (imro)

Reklama

Reklama