Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že to bude pohádka o tom jak chudá dívka k princi přišla, a zhruba první dvě třetiny tento model i docela příjemně funguje. Pak však přichází takové podivné zadrhávání ve scénáři, něco jako "je potřeba ještě něco natočit, tak nastolíme další problém, ale zároveň ho nechceme zas až tak moc rozebírat a dát mu nějaké opodstatnění". A vše korunuje divný a v tomto případě trapně přeslazený konec (zásadní problém, který se poslední půlhodinu řešil a byl jasným důvodem k rozchodu je najednou během vteřiny smazán?). Jo, a představiteli prince zoufale chybí nějaké to charisma a jiskra. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Americká popcornová komedie s absolutně nelogickým scénářem se zvraty, které asi těžko někdo pochopí. Komediálních prvků stojících alespoň za pousmátí je také poskrovnu. Jediné, co poté českého diváka může bavit je hledání českých scenérií a identifikování známých českých herců v totálních štěcích:-) ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná romantická komedie, o tom jak se holka zamiluje do prince co se tváří, že není princ atd...(Klasické ohrané téma) Z námětu šlo jistě vykřesat víc. Bohužel scénář dost pokulhává a chování postav je až extrémně nesmyslné. Vlastně jediné co film zachraňuje je krásná Julia Stiles. Jako oddechovka na nedělní odpoledne je to fajn. Ale nic víc v tom vážně není. 2* 40% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

50%- Paige je cílevědomá Holka na roztrhání a z wisconsinských farmářských bot jí čouhají zbytky slámy. Svůj drahocenný čas dělí mezi přípravku na medicínu a barovou brigádu. Když jí zkříží cestu Pan Božský, lehkomyslný a myšlením těžkopádný dánský princ s falešným jménem a pravým komorníkem (a pražským bydlištěm:), našla by 10 důvodů, proč ho nenávidí, za pár minut. Ale jsme na minovém poli předvídatelné glukózové komedie, takže tyhle Velmi nebezpečné známosti vybuchují podél trati podle pravidel Lásky nebeské. Z Julie Stiles je Moderní Popelka, posléze Nevěsta na útěku a nakonec...možná přijde i titul. Akademický nebo šlechtický?:-) ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Kterak se ambiciózní dívka z amerického venkova stane dánskou královnou, o tom vypráví romantický film Princ a já. ● Pravda, romantika určitě nepatří mezi filmy, které bych se zaujetím vyhledával a tomu by mělo odpovídat mé hodnocení. Na druhou stranu, měl-li bych vybírat hodnotné filmy pouze z téhle kategorie, která pro významnou část populace tvoří hlavní zdroj televizní zábavy, postavil bych film Princ a já na jeden z nejvyšších stupínků. Princ Edward je v první části filmu správně nad věcí a ze studií či odpovědnosti modré krve si těžkou hlavu nedělá. Ovšem Paige Morganová je jiná, s hlavou plnou ideálů a životních ambicí se zdá, že jediná pro ni přípustná chemie je schována v laboratorních zkumavkách. Můj výsledný dojem ze sledování filmu zhatilo počasí: 10 minut sledování filmu - 10 minut reklamní blok na Nově - 10 minut vypnutý proud a tak stále do kolečka. Naštěstí se jednalo o mé již druhé sledování filmu po několika letech a hluchá místa jsem si mohl snáze domyslet. ║17.10.2010║ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení se z větší části odehrávalo na různých lokalitách roztroušených po českých hradech a pražských Stillking Studios. (imro)
  • 22-milionový snímek si v USA za první tři dny promítání (2.-4.4. 2004) vydělal 9,4 mil. dolarů a za nasledující tři měsíce celkem 28,1 milionů. (imro)
  • Natáčelo se v Praze, Kodani a USA, ale také na zámcích Boskovice, Libochovice a Ploskovice. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno