Reklama

Reklama

Bezejmenní

(festivalový název)
  • Itálie Sconosciuti puri (více)
Trailer

Obsahy(1)

Forenzní patoložka a antropoložka Cristina Cattaneo na pitevním stole dennodenně zkoumá bezejmenná těla, jež často patří bezdomovcům, sexuálním pracovnicím a dalším lidem na okraji společnosti. Stále častěji se však setkává i s těly migrantů, která na italské břehy vyvrhne Středozemní moře. Určit jejich identitu je velmi obtížné, protože mnohdy cestují bez dokladů. Humanistický dokument se ptá, zda i mrtví mají nárok na důstojnost a lidská práva. Zdá se, že s narůstajícím počtem těchto bezejmenných zemřelých daná otázka trápí jen Cristinu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Kailo 

všechny recenze uživatele

Tohle se hodně minulo formou. Důstojnost samozřejmě imigranti mají, jako každý člověk, jenomže není naší chybou a ani v našich silách, že v jejich zemi je identita a doklady naprosto tristní věc. To by ani Abby z NCIS nevyřešila jejich identitu a to umí hackovat ve Windows Media Player. Rozhodně jsem chtěl lepší náhled do forenzní patologie a nějaké nové zajímavé metody. Místo toho, je nám servírováno utahané, necelistvé fňukání. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Silnější příběh než zpracování, ale vlastně mě více bavil film v částech, kdy se pátralo po identitách, než když se řešila důležitost této práce. 7/10 ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama