Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další v řadě těch průměrných komedií, které ničím neurazí,ale také ničím přímo nenadchnou. Je sice pravda,že některé vtipy jsou opravdu povedené a některé hlášky taky stojí za to. Je zde ale i několik nudných míst a scény,které byly naprosto o ničem. Stejně tak mě zklamala i hlavní dvojice Travolta-Thurman. Oba byly takový nemastní neslaní a většinu těch nudných míst zabíraly oni. Nebýt několik dalších herců (např. Vaughn,Rock,Keitel), tak by na tom byl tento film opravdu velmi špatně. Takhle je to aspoň docela dobrý průměr na jedno zkouknutí. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Teda nevim, jak pro vás, ale pro mě pohodová oddychovka. Velice příjemné herecké výkony a světe drž se, vůbec jsem nepoznal The Rocka - neuvěřitelná proměna a musim přiznat, že mu to seklo a byl úžasně roztomilej :-). Spousta skvělých herců vás rozhodně přinutí sledovat komedii až do konce a určitě se nebudete nudit. Sice se nebudete smát od začátku do konce, ale pár scének si vás zaručeně dostane, hlavně ta negerská sebeparodie je úžasná a Dabu skutečně válí... ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že by som sa nudil. Travolta má charizmu a ako mafián je povedzme - uveriteľný. Uma Thurman potvrdzuje, že s Travoltom jej to sekne ale úplne rozkošný je The Rock a Vince Vaughn tiež nemá chybu. Do toho sa pripletú ešte ruská mafia a nigga gangstas a kolotoč sa môže začať. Jo a ešte aby sa nezabudlo na H. Keitela -" v hudobnej branži sme všetci mafiáni". Okrem toho množstvo ďalších hviezd showbiznisu v cameo roliach. Niektoré momenty boli naozaj perlami... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

SMÍCHOV - Trpěl jsem :-) Ještě, že film dávali po půlnoci, takže Smíchov nesáhl ani k jedné reklamě. Ovšem 2 hodiny jsem čekal na vtip, úsměvnou scénu či dobrej gag. Ani jednoho jsem se nedočkal. Pouze díky kvalitnímu hereckému obsazení v čele s charismatickým Travoltou dávám čistý průměr. 50% (with J.) ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Neočekával sem žádný extra film, v životě sem o něm neslyšel, dokonce jsem na něj koukal v roce 2013 znova, aniž bych si vzpomněl, že už jsem ho viděl a v roce 2008 ho tady už hodnotil, ale to tak u některých filmů bývá. Člověk si tak jednoduše může odvodit, že to ničím výjimečné není. Na druhou stranu za špatné bych to taky neoznačil. Je to narvané celebritami a dělají si víceméně srandu z hudebního průmyslu, takže kdo tuhle branži žere, se u toho bude bavit možná o něco víc. Všichni z tohohle odvětví tu jsou víceméně za mafiány a o vraždy tu není nouze. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • John Travolta chtěl do role Edie výhradně Umu Thurman, aby si zopakovali svůj tandem z Pulp Fiction (1994). (imro)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama