Reklama

Reklama

Bama Rush

  • USA Bama Rush
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V srpnu 2021 se na TikToku virálně rozšířil nábor do sesterstva Alabamské univerzity, který se rychle stal kulturním fenoménem a měl více než 2 miliardy zhlédnutí s hashtagem #BamaRush. Dokumentaristka Rachel Fleitová přináší jedinečný pohled na tuto dlouholetou tradici a sleduje čtyři mladé ženy, které se v roce 2022 připravují na konkurz. Ukazuje svět poradců, hvězd sociálních sítí a PNC (potenciálních nových členek), které touží vstoupit do jednoho z nejexkluzivnějších a nejvlivnějších univerzitních spolků. Snímek zkoumá emocionální složitost a cenu sounáležitosti. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Potenciálně zajímavý dokument, kterému strašně škodí roztříštěnost a brouzdání po povrchu. Celkový dojem z filmu stojí a padá na subjektivních sympatiích k účinkujícím i k režisérce, jejíž přílišná angažovanost nebyl zrovna můj šálek kávy. Rádoby šokující vývoj situace během natáčení je prezentován stokrát dramatičtěji, než ve skutečnosti je a paní režisérka se příliš lituje na to, aby mi jako divákovi prodala myšlenku, že je jakousi mentální životní oporou mladých slečen. Účastnice dokumentu osobně neznám, ale většina z nich působila jako falešná zakomplexovaná děcka ze zazobaných rodin, což se dá zároveň brát jako paralela k současným sesterským spolkům na amerických univerzitách. Nic mi to nedalo, spíš naštvalo :) … 50% ()

Tweny 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem vlastně o těchto spolcích pořádně moc nevěděla, tak jsem se zájmem dokument shlédla. Kdo má ale v tomto směru přehled, moc nového mu to zřejmě nepřinese. Pravda, že má svá slabá místa. Sama režisérka mi nesedla vůbec, ale jako divák jsem si bohatě vystačila s námětem samotným, díky jeho atraktivitě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kolejní bratrstva a sesterstva jsou světem, které (nejen) našinec zná tak maximálně z filmů a pro mě osobně jsou také světem u kterého moc nechápu co by mělo být jeho přínosem a v čem tkví jeho prestiž. Bama Rush se pak snaží očima několika adeptek a prostřednictvím rozhovorů se stávajícími členkami některé věci osvětlit a tak trochu ukázat jistou míru pokrytectví, která se za tím vším skrývá. Bohužel je tu ale dost ale, které potenciálně velmi zajímavý dokument zbytečně sráží dolů. Prvním velkým problémem je fakt, že si režisérka ukousla na poměrně malé ploše dost velké sousto a tak se tu vždycky něco zajímavého nakousne (přijímací rituály, pravidla spolků, jakési tajné podspolky, lidé jejichž pracovní náplní je poradenství jak se do sesterstva dostat, ...) ale po chvilce se z toho uteče někam jinam a divák se tak dozví jen něco málo a zbytek si nejspíš musí domyslet. Druhým velkým problémem je pak samotná režisérka. Ta bojuje s alopecií a krade si část stopáže pro to aby si mohla postěžovat jak to měla/má těžké. Nechci nijak shazovat její problém/nemoc a chápu že to hlavně v dětství neměl jednoduché, nicméně tady to působí jako dost rušivý element a i když se to snaží oslími mosty propojit s tím co si prožívají kandidátky do spolků úplně to nefunguje. A je to škoda, protože po tom všem co se tady nakouslo bych se celkem rád podíval na pořádný dokument, který by se nebál jít do hloubky. Tenhle to bohužel není...50% ()

Reklama

Reklama