Reklama

Reklama

Muži v černém 2

  • USA Men in Black II (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od událostí prvního dílu uplynulo už několik let, kdy K a J, agenti tajné neoficiální organizace MiB, dohlížející na utajené mimozemské imigranty na Zemi, odvrátili velkou intergalaktickou katastrofu. Tehdy se čerstvě zaškolený agent J v organizaci dobře zavedl, zatímco jeho starší, zkušený kolega K se vrátil k pohodlnému civilnímu životu a pracuje na poště. Během rutinního vyšetřování však J odhalí spiknutí řízené zlou kytothianskou stvůrou Serleenou, vystupující v podobě sexy modelky luxusního spodního prádla. Obsadí budovu organizace MiB a jako rukojmí si vezme její zaměstnance. J nezbývá než požádat jediného muže, který mu s řešením situace může pomoci - zpohodlnělého K. Vyzbrojí se v tajné zbrojnici a proniknou do centrály. Čeká je rozhodující boj o záchranu lidstva i Zarthanů… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (565)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nespomínate si na mňa? Kedysi sme spolu robili." - "V pohrebnom ústave som nikdy nerobil." Napriek ohromnému množstvu veľmi zlých trikov od ILM (už v čase uvedenia do kín mi také pripadali) je to pre mňa osobne lepšie (dokonca oveľa lepšie), ako nudná jednotka. Dvojka už nemá jeho "prekvapivý" scenár, takže nás nezdržuje so zoznamovaním s postavami, ani s motívom mimozemšťanov žijúcich na Zemi a ide rovno na vec. Tvorcovia majú podstatne viac výborných dialógov a hlášok ako minule („Neboj si, si tu v bezpečí, len sa prosím ťa snaž nezaspať.“). Vracajú sa obľúbené staré známe postavy (šéf Zed, kšeftár Mr. Monk), ku ktorým pribudli nové (Michael Jackson a miláčik publika - extrémne nadržaný buldog Frank s pokazeným chrupom a obrovskými semenníkmi). Plus úžasné sitkomové scénky, ktoré odsýpajú jedna radosť (zbrojný arzenál, mini pizza, národ zo skrinky) a ktoré sa do „sci-fi za 200 miliónov dolárov" tak parádne nehodia, až takmer vytvárajú nový filmový žáner (niečo, ako keby Kubrick zmutoval s Johnom Cleeseom). Obľúbené postavy dostali výraznejší priestor (nadržané Červy) a medzi K a J je AŽ TERAZ vynikajúca chémia. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opět pravidlo pokračování (místo pravidlo by se to mělo jmenovat prokletí) a bohužel i MIB 2 jsou slabší než jednička. Film nepůsobí vůbec celistvě a je to spíše velký shluk nápadů a skečů, které dohromady tvoří chatrně vystavěnou sci-fi zábavu. Celé to na papíře muselo vypadat šíleně, ale zfilmované ještě šíleněji a se Smithovou nechutí k pokračování trochu nechápu, proč do toho šel (tučný šek nechme stranou:)). Když se však člověk odmyslí tu neuvěřitelnou přepálenost nejen nápadů, ale i jejich provedení, jsou zde velmi vtipná místa jako je konverzace J a K na poště (J:"Pracovali jsme spolu", K:"Já nikdy nepracoval v pohřebním ústavu"). Bohužel i většina scén i příběh působí poměrně sestříhaně a urychleně hlavně v závěru, kde "K" představí další směr pro stále větší a větší pokračování... Naneštěstí větší neznamená lepší. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zklamaní. Snímek nemá téměř žádnou vnější kostru a na jeden povedený gag čekáte vzhledem k stopáži neúměrně dlouho. Sonnenfielda bych přímo neobviňoval - může za to stupidní scénář a pár vedlejších postav (Rosario Dawson je totálně nevýrazná). Spousta hloupostí rovněž dokazuje, že inteligence prvního dílu byla asi jen statistická odchylka. Po všech stránkách kalkul a zbytečná snaha jinak kvalitních herců. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V kině jsem jako největší zradu brala stopáž filmu - maximálně hodinka a čtvrt, zbytek zabírají titulky (v TV to tak strašně krátké nebylo, holt reklamní bloky:-)). Ujetá jízda tentokrát postrádá předchozí punc originality, počítačové efekty jsou příliš do očí bijící, některé gagy jsou poněkud trapné, ale pobavila jsem se a celkově film nemohu odsoudit jako zklamání. Zkrátka slabší pokračování, jak už to tak většinou bývá. 66% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Nechápu,co proti tomuhle filmu všichni máte.Vždyť je to skoro stejně dobrý jako jednička.Jasně,už to není tak originální,scénář je dost podprůměrný a děj tak prakticky neexistuje.Ale co je na tom,když je to tak skvělá zábava!A to je u filmů nejdůležitější.Will Smith a Tommy Lee Jones jsou skvělá dvojka,parádně je doplnilo boží psisko Frank,skvělí červouni dostali víc prostoru a Rosario Dawson je krásná.Naprostá většina hlášek mě pobavila a můžu se na to kouknout i víckrát.Jo a začátek s Jeffem je fakt úlet.75 % ()

Galerie (107)

Zajímavosti (28)

  • Kvůli událostem 11. 9. 2001 museli filmaři na začátku a na konci filmu nahradit Světové obchodní centrum 282 metry vysokou Chrysler Bulding. (EMMY)

Související novinky

Manuál na záchranu světa

Manuál na záchranu světa

21.12.2008

Nabízí nám ho studio Metro-Goldwyn-Mayer, kterému BenDavid Grabinski prodal scénář nazvaný The How-To Guide for Saving the World. Pro námět akční sci-fi komedie se nadchl Barry Sonnenfeld, kterého… (více)

Reklama

Reklama