Reklama

Reklama

Tam, gdzie płaczą ptaki

  • angličtina Where the Birds Cry
všechny plakáty
Krátkometrážní
Polsko, 2023, 15 min

Režie:

Jakub Wenda

Scénář:

Jakub Wenda

Obsahy(1)

14letý Szymon žije v přímořské vesnici, kde tráví léto poflakováním s kamarádama. Když se zde nečekaně objeví kamarád Filip, jehož rodina se již dříve odstěhovala do města, Szymon cítí, že to, co ho táhne k Filipovi, je něco víc než jen přátelství. (Gaytitulky.info)

Recenze (2)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že i když je to tak trochu ponurý film, je vlastně pozitivní. Žádná šikana, krev apod., Jakub Wenda prostě ukázal, že to jde i bez toho. A to i přesto, že jde o polský venkov. Jestli je to více reálné, nebo spíš naivní, nepovažuju tentokrát za podstatné. Co už se ale moc nepovedlo, je zápletka vs. věk herců. Na jednu stranu je fakt, že příběh odpovídá tomu, že by se měl odehrávat v tomto období, na druhou stranu je evidentní, že zejména Jakub Gasior už má takové období dávno za sebou. Nicméně je to studentský film, nelze čekat dokonalost zkušených tvůrců. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách solidní kraťas, dokonce ani věk hlavních představitelů mi nevadil a příběh by mohl být uvěřitelný někde v Norsku nebo na Taiwanu, Fiipínách. Ale na polské vesnici, to mi přišlo absolutně nereálné, i když snahu tvůrců chápu a vnitřně ji podporuji a oceňuji ... 6777 ()

Reklama

Reklama